Beeld © ANP

Bilal Wahib: 'Ik ben weleens opgepakt'

22 maart 2021 22:39

Bilal Wahib (22) is in zijn jeugd niet altijd een lieverdje geweest. De acteur, zanger en rapper heeft een verleden als fietsendief, zo bekende hij maandag in 'De Kalvijn Show' op NPO 3.

"Als jij de sleutel in de fiets laat, mag ik hem meenemen"

"Ik ben weleens opgepakt. Ik was een fietsendief", biechtte de 22-jarige Bilal op. "Maar ik stal niet echt, dat zei ik ook altijd tegen m'n moeder. Als jij de sleutel in de fiets laat, mag ik hem meenemen", lachte hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib wil geen rapper zijn die zingt over miljoenen

Bilal kreeg in de show bijval van zangeres Suzan Stortelder, bekend van het duo Suzan & Freek. Zij kon zich er wel iets bij voorstellen. "Ik heb zo vaak gehad dat mijn fiets gestolen was. Ik heb weleens gedacht: ik pak er even eentje terug. Dan zou ik hem gewoon ergens laten staan en dan pakt iemand anders hem de volgende dag weer. In Amsterdam heb je nooit een fiets, hij is altijd gejat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib volgt tieners die de baas zijn over gezinsfinanciën

Bilal deed vervolgens uit de doeken wat zijn aanpak was. Samen met een vriend bekeek hij op weg naar school en terug naar huis nauwlettend alle fietsen of er niet toevallig een sleutel in zat. Ook sloeg hij zijn slag met zogeheten moedersleutels, ongeslepen sleutels die op een groot aantal verschillende sloten passen. "Die kunnen alleen niet bij alle fietsen", zo zei hij tegen een geïnteresseerde Suzan. "Op een avond gaan we samen fietsen stelen", besloot Bilal lachend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!