Gert Verhulst - Samson Beeld © ANP

Gert Verhulst kreeg 'te weinig erkenning' voor zijn Studio 100-hits

23 maart 2021 16:40

Het is inmiddels alweer vijfentwintig jaar geleden dat Gert Verhulst (53) Studio 100 uit de grond stampte. Hij bedacht hits als 'Samson & Gert', 'Kabouter Plop' en natuurlijk popgroep K3, maar kreeg daar niet altijd erkenning voor, vertelt hij in een interview met 'De Telegraaf'.

"Ik krijg zo stilletjes het gevoel dat mensen denken: is Gert nu nog niet gestopt?"

Gert heeft altijd geprobeerd kwalitatief goede producten neer te zetten, zegt hij, waarbij bewust werd gekozen voor samenwerkingen met grote artiesten. Zo maakten onder anderen Herman van Veen, Stef Bos en Frank Boeijen liedjes voor Studio 100. "Dat zijn allemaal topnummers, maar ze kregen op dat moment niet de erkenning die ze verdienden, vond ik."

"Als je dan twintig jaar later op het podium staat en merkt dat het publiek alles woord voor woord keiluid meezingt, dan is dat toch wel zo'n kippenvelmomentje van: ha ha, zie je nou wel!", refereert hij naar de Throwback Thursday-concerten van twee jaar terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gert Verhulst waarschuwt nieuw lid K3: 'Niet onderschatten'

In 2019 maakte de presentator ook bekend dat hij zou stoppen als baasje van de meest geliefde viervoeter van Nederland en België: Samson. Zijn dochter Marie heeft het stokje overgenomen, maar de afscheidsconcerten met Gert hebben door de coronacrisis nog steeds niet plaatsgevonden. "De bedoeling was om op 19 april definitief af te sluiten, maar dat is overhoop geschopt door corona. Ik krijg zo stilletjes het gevoel dat mensen denken: is Gert nu nog niet gestopt? Zo word ik de man van de eeuwige comebacks, maar we hebben nog 45 shows te verzilveren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalige rechterhand Gert Verhulst de bak in

De familie Verhulst is met hun realityserie een hit bij onze zuiderburen. Aan RTL Boulevard vertelden ze hoe de thuisquarantaine ze bevalt:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!