Beeld © ANP

Johnny hoopt dat mensen na De Mols Hoop sneller om hulp vragen

24 maart 2021 07:15

Met zijn nieuwe programma 'De Mols Hoop' koppelt Johnny de Mol (42) succesvolle ondernemers aan gezinnen met financiële en andere problemen. "Dat zijn gezinnen die in de narigheid terecht zijn gekomen doordat ze de zaakjes niet op orde hadden of simpelweg door overmacht en pech", vertelt De Mol aan het 'ANP'. "En ik hoop dat dit programma laat zien dat om hulp vragen niet zo eng hoeft te zijn als het soms lijkt."

"Daarvoor moet je een stukje schaamte en een stukje trots naast je neerzetten"

Om hulp vragen is volgens hem namelijk de belangrijkste stap om weer uit de problemen te komen. "Daarvoor moet je een stukje schaamte en een stukje trots naast je neerzetten, maar dan kom je hopelijk tot inzicht dat er altijd hulp is en perspectieven zijn", aldus De Mol, die het nieuwe SBS6-programma presenteert.

In De Mols Hoop wordt de hulp aangeboden door de succesvolle ondernemers, die als een soort mentor helpen het leven van de gezinnen weer op de rails te krijgen. Maar die hulp komt niet in de vorm van een grote zak geld om de schulden af te lossen. "Het doel is juist om structurele oplossingen te vinden zodat de problemen in de toekomst worden voorkomen."

Zo komt in de eerste aflevering het verhaal van Vianna aan bod. Ze is mantelzorger voor haar moeder en broertje, die allebei verstandelijk beperkt zijn. "Zij had haar leven op het tweede plan gezet. Maar samen met de hulp van twee succesvolle ondernemers is haar leven enorm verbeterd." De hulp van de ondernemers is veelzijdig, zegt De Mol. "Ze helpen met de cijfertjes rechtzetten, zoals bellen met schuldeisers. Maar ook proberen ze aan de toekomst te bouwen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny de Mol helpt pechvogels in zijn nieuwe programma

Voor Vianna houdt het opbouwen van een toekomst in te beginnen als 'spreker'. "Ze is een hele natuurlijke en sterke spreker. En door haar levenservaring kan zij eigenlijk zo aan de slag bij een sprekersbureau voor motiverende speeches", aldus De Mol. Het uitgebreide netwerk van de mentoren helpt haar om de carrière op de rit te krijgen. "Zij geven haar een vliegende start."

In het programma werken de ondernemers tien weken lang met de gezinnen samen. "Maar het is meer dan alleen mensen helpen voor de bühne. Ook na die tien weken is het de bedoeling dat ze in contact blijven." Dat is voor de presentator, die diverse programma’s heeft gemaakt met kwetsbare personen, eigenlijk vanzelfsprekend. "Velen van hen spreek ik nog steeds. Even een belletje is een kleine moeite, maar een groot gebaar."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Coronaklachten Johnny de Mol zijn mild

De Mols Hoop is vanaf 24 maart om 21.30 uur op SBS6 te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!