Chantal Janzen Beeld © ANP

Chantal over Voice-seizoen: 'Kunt niet iedereen tevredenstellen'

26 maart 2021 14:43

Na tientallen audities, battles en liveshows is het vanavond eindelijk tijd voor de grote finale van 'The voice of Holland'. Presentatrice Chantal Janzen (42) heeft nog één boodschap voor de kandidaten: geniet!

"Het is nogal wat om iedere week je hoofd op dat hakblok te leggen"

Kersverse coach Jan Smit werd dit seizoen meteen in het diepe gegooid. Niet alleen kreeg zijn pupil Jasper week na week pittig commentaar te verduren, ook lag hij in een van de eerste afleveringen meteen in de clinch met mede-coach Anouk. Van harte welkom!

Ook Chantal kan inmiddels niet meer ontkennen dat het een bewogen seizoen was en draagt de finalisten dan ook op zich niets aan te trekken van wat er gezegd of geschreven wordt. 'Heb in godsnaam plezier. Je valt niet bij iedereen in de smaak, je kunt niet iedereen tevredenstellen. Nooit, nergens, never, niemals, jamais. Dus laat dat nu maar los.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen over nieuw programma: 'Elke deelnemer heeft gehuild'

Volgens de presentatrice zijn het al helden puur omdat ze 'daar staan', iedere week weer voor zo'n twee miljoen kijkers. 'Het is nogal wat om iedere week je hoofd op dat hakblok te leggen en met een blije bek naast ons te moeten staan als wij jullie beloproep doen.' Chantal drukt de vier overgebleven talenten dan ook op het hart te genieten en trots te zijn op wat ze allemaal bereikt hebben. 'Hou je vast aan de positieve energie van jullie topcoaches, zij zijn sowieso al fan en Martijn en ik ook (...) Jullie zijn nog jong en kwetsbaar in deze pittige showbizzwereld. Dat vergeten we af en toe nog weleens. Blijf die kwetsbaarheid tonen, maar ook je trots. Wat er ook (voor geluid) uit komt vanavond, dit avontuur pakken ze jullie nooit meer af!'

Veel collega's uit het vak sluiten zich volledig bij haar aan. Zo schrijft voormalig Voice-winnares Maan: 'Lieve, zorgzame mama van de showbizz, zo lief dit' en ook Geraldine Kemper is maar wat trots op de deelnemers. Ook Marlijn Weerdenburg, Bibi Breijman, Linda Hakeboom, Anna Nooshin en Jochem Myjer staan achter de boodschap.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Poll: wie wordt de winnaar van The voice of Holland?

Wordt het Sem, Dani, Nienke of tóch Jasper? Dat zien we vanavond vanaf 20.00 uur bij RTL 4 in de finale van The voice of Holland.

The Voice-kandidaten nog steeds ondersteboven van finaleplek

04:19
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

TVOH-afvaller Lucas is klaar met tv: 'Wil dingen zelf bepalen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!