Josh O'Connor als prins Charles in 'The Crown' Beeld © Netflix

Verklapt The Crown-acteur hier dat dít zijn vervanger is?

29 maart 2021 19:00

Het vierde seizoen van 'The Crown' was ook meteen het einde voor de cast. Maar niet getreurd, Netflix vervangt het boeltje gewoon voor een nieuwe groep acteurs. Josh O'Connor (30) schitterde twee seizoenen lang als een jonge prins Charles, maar moet de rol dus inleveren voor de laatste twee seizoenen van de hitserie. De acteur lijkt alvast te verklappen wie in zijn schoenen zal treden.

"Dat personage spelen heeft me zoveel vreugde gebracht"

The Crown zal binnenkort weer de bekende truc uithalen. In de eerste twee seizoenen was een groep acteurs te zien en in de derde en vierde reeks een heel andere stoet talent. Ook voor de laatste twee seizoenen gaat Netflix voor een andere cast. Josh, die prins Charles speelde de afgelopen jaren, moet plaatsmaken en lijkt al verklapt te hebben wie hem opvolgt. "Dat personage spelen heeft me zoveel vreugde gebracht. Maar het is ook geweldig om erbij weg te lopen en te zeggen: nu mag Dominic West zijn draai eraan geven", vertelt hij aan GQ Hype

Dominic West en Josh O'Connor
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Producent The Crown ging undercover in Buckingham Palace

Dominics naam doet al een tijdje de ronde als de nieuwe Charles. De The Affair-acteur wordt al sinds oktober genoemd als potentiële opvolger in The Crown. Mochten de geruchten waar zijn, zal hij naast Elizabeth Debicki, die al bevestigd is als nieuwe prinses Diana, schitteren. Imelda Staunton zal de rol van Queen Elizabeth op zich nemen in het vijfde seizoen van de Netflix-hit. 

Elizabeth Debicki en Imelda Staunton
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Crown-acteurs blij dat prins Harry serie goedkeurt

Josh is wel tevreden dat hij niet meer in de huid van prins Charles hoeft te kruipen. "Het is geweldig om hem niet meer te hoeven spelen, wat aangeeft dat het soms niet zo leuk was om te doen", legt hij uit aan GQ Hype. "Maar het was ook fantastisch om te doen." Daarnaast had hij voor The Crown niets met het Britse koningshuis. "Ze voelen zo ver weg. (...) En ik heb er eigenlijk nog steeds niet zoveel mee." 

Het vierde seizoen van The Crown werd warm ontvangen door de fans, maar niet iedereen was even enthousiast. Zo werd er gepleit dat er een waarschuwing vooraf moest komen, waarin staat dat het om een fictief verhaal gaat. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!