Beeld © ANP

Nick, Simon en Kees komen met documentaire over ABBA

31 maart 2021 11:26

Nick (37) & Simon (36) en Kees Tol (39) slaan opnieuw de handen ineen voor een nieuwe serie. Na de documentairereeks 'Homeward Bound' over Simon & Garfunkel duikt het trio nu in de geschiedenis van ABBA, maakte AVROTROS woensdag bekend. 'Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me' is vanaf 30 april te zien op NPO 1.

Waar Nick & Simon hun idolen Simon & Garfunkel uitkozen voor hun vorige serie, is de Zweedse popgroep een belangrijke muzikale inspiratiebron van Kees. Voor de documentaire reist het drietal naar verschillende plekken die belangrijk zijn geweest voor ABBA.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Ook André Hazes en Nick en Simon bij Concert van hoop

De Volendammers bezoeken onder meer de Metronome Studio, waar de meeste nummers van de popgroep zijn opgenomen. Ook ontmoeten ze meerdere vrienden van de bandleden. Of het de mannen ook lukt om leden Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid zelf te spreken, is nog een verrassing.

In de serie Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me wordt het maakproces van de documentaire gevolgd. De documentaire die de mannen tijdens hun reis maken wordt later ook uitgezonden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!