Matthijs van Nieuwkerk Beeld © Olivier Thijssen

Matthijs van Nieuwkerk maakt Vlaams tv-debuut: 'Niet voor het geld'

01 april 2021 10:35

Matthijs van Nieuwkerk (60) heeft grootste plannen om Vlaanderen te veroveren met zijn nieuwe muziekprogramma 'Popquiz'. Al hoeft de presentator het voor het geld zeker niet te doen. Dat vertelt hij in een interview met de Belgische krant 'Het Laatste Nieuws'.

"Ik doe mezelf een pleziertje met deze quiz"

Matthijs maakt vanavond zijn debuut op de Vlaamse televisie. De presentator, die vijftien jaar lang lang het gezicht was van De Wereld Draait Door, peilt in zijn nieuwe show Popquiz de muziekkennis van veertien onbekende duo's. "Een vraag over The Beatles, dat gaf bij jongere generaties toch een probleem", geeft hij alvast een klein voorproefje. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk gaat langer door met zijn nieuwe show

Hoewel het uitstapje naar onze zuiderburen een lang gekoesterde droom is van Matthijs, hoeft 'ie het voor het geld niet te doen. "Voor het geld moet ik het zeker niet doen. (...) Ik doe mezelf een pleziertje met deze quiz", vertelt hij in het interview. Waarom hij dan toch de overstap maakt? "De taal, de elegantie en de charme van veel Vlamingen vind ik bewonderenswaardig. Ze hebben iets zachts, wat me heel erg bevalt. (...) Ik droom ervan ooit een Antwerpenaar te worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk wil Vlaanderen veroveren met Popquiz

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!