Tim Hofman Beeld © ANP

Tim Hofman onderzoekt wie in Nederland de touwtjes in handen hebben

01 april 2021 11:58

Tim Hofman (32) onderzoekt voor zijn nieuwe programma 'Pak De Macht' wie er in de samenleving achter de schermen de touwtjes in handen hebben. De serie is vanaf 15 april te zien op NPO 3, maakte BNNVARA donderdag bekend.

"Na bijna vijf jaar #BOOS maken, stuiten we naast de particuliere problemen ook steeds vaker op de grote onderliggende problemen"

In de zes afleveringen kijkt de presentator naar machtssystemen en gaat hij op zoek naar mensen met macht. Deze onzichtbare gezaghebbers worden voor de kijkers in de schijnwerpers gezet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman onder vuur in Media Inside: 'Je hebt Messiascomplex'

De serie is vergelijkbaar met de stijl van zijn onlineserie #BOOS, waarin hij mensen helpt bij het oplossen van hun problemen. "Na bijna vijf jaar #BOOS maken, stuiten we naast de particuliere problemen ook steeds vaker op de grote onderliggende problemen. Die hebben vaak te maken met macht en machtsstructuren. Wil je die grotere problemen aanpakken, dan moet je de juiste mensen ter verantwoording roepen en ze uit de luwte halen. In Pak De Macht gaan we een poging doen", aldus de presentator.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze acteur speelde Tim Hofman in De TV Kantine

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!