Patrick Martens Beeld © ANP

Patrick Martens over verlies GTST-droomrol: 'Kon geen homo spelen'

7 april 2021 13:42

Het was zijn droombaan: een rol in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en daarmee doorbreken als acteur. Het lukte Patrick Martens (43), maar hoe die droombaan vervolgens aan diggelen viel valt hem nog steeds zwaar. Dat vertelt hij aan fotograaf William Rutten (51) in de online serie 'Op de gevoelige plaat' van 'Shownieuws'.

"Ik ben gewoon ontslagen"

"Dit was een beetje de start van mijn droom", vertelt Patrick over zijn rol in de soap. "Je hebt er altijd wel een beetje een beeld van hoe het is om eindelijk het vak dat je wil uit te oefenen, maar ik heb onderschat wat erbij komt kijken. Het is raar dat je ineens herkend wordt op straat." 

De acteur was uiteindelijk één jaar in GTST te zien. "Ik ben gewoon ontslagen." Hij vertelt aan William dat die keuze te maken had met zijn eigen struggles rondom zijn seksualiteit, die op dat moment behoorlijk speelden. "Ze wilden uiteindelijk dat het personage dat ik speelde, Morris, een homoseksuele jongen zou worden. Ik zat nog echt in de kast en zei: 'Dat wil ik niet. Dat durf ik niet en dat kan ik niet. Dat komt veel te dichtbij. Niemand ziet dat verschil en dan ben ik 'de homo', dat kan ik niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens en Ron Boszhard blikken terug op WIDM-avontuur

Dus gooide hij in overleg met de makers van de soap de handdoek definitief in de ring. Patrick: "Dat was wel een heel pijnlijk en moeilijk moment. Ook omdat ik alles in Rijnsbergen heb opgegeven om mijn droom na te jagen en die was ik aan het leven. En dit punt - wat een gevoelig punt is - was de kink in de kabel. Daardoor ben ik mijn droombaan verloren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Martens zong ZOOP-nummer jarenlang verkeerd

Meerdijk is sinds kort wéér twee inwoners kwijt: Lucas en Tiffy, oftewel Ferry Doedens (30) en Cecilia Adorée (29), hebben hun spullen in de gang gezet, want ze verlaten Goede Tijden, Slechte Tijden voorgoed. Alhoewel... Bij een soap weet je dat natuurlijk nooit zeker. Ze vertellen erover in de video hieronder:

Soapsterren Lucas en Tiffy verlaten GTST

02:33