Beeld © De Geknipte Gast 7-4-2021

Melissa Drost: 'Truttige rol in GTST stond mij tegen'

07 april 2021 21:30

Kinderen kennen haar als Juf Roos, volwassenen als Sjors Langeveld in 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Melissa Drost (35) speelt naar eigen zeggen vooral veilige, truttige rollen. Na drie jaar was ze daar wel klaar mee. Dat vertelt ze in gesprek met Özcan Akyol (37) in 'De Geknipte Gast'.

"Het was alleen maar thee zetten, de was opvouwen en huilen"

Melissa begint met vertellen dat ze in de verste verte niet op de nette Juf Roos lijkt. "Het zijn twee totaal verschillende werelden", zegt ze voordat ze een slokje whisky neemt. "Ik word vaak gekozen voor dat soort veilige rollen. Misschien door mijn voorkomen. Ik snap het ergens wel, maar het is wel jammer dat je zo gauw in Nederland in zo'n hokje zit en daar nooit meer uitkomt."

Wat de kijkers niet zien is de 'duistere persoon' die ze naar eigen zeggen is. "Ik ben stoerder en interessanter dan ik nu kan laten zien." Iets wat haar ten tijde van haar Meerdijk-periode dwarszat. "Dat was óók vrij truttig. Het ging me tegenstaan. Het was alleen maar thee zetten, de was opvouwen en huilen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Melissa Drost heeft 'haat-liefdeverhouding' met GTST-personage'

Melissa denkt dat mensen verwachten dat ze door haar uiterlijk een bepaald leven in het Gooi heeft geleid, maar niets blijkt minder waar. Ze komt uit een bijstandsgezin in Schagen. Haar vader was zwaar depressief, haar moeder knoopte de eindjes aan elkaar door zwart werk te doen. "Er was echt heel weinig geld. Ze maakte onze kleding zelf." 

Het huwelijk tussen haar ouders was niet goed, vertelt ze verder. "Dat is ook lastig als iemand zo somber is. Ik weet nog dat ik ze als kind naar elkaar toeduwde: kus elkaar eens. Dat gebeurde gewoon niet. (...) Ik wilde heel graag dat mijn moeder blij was, trots."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ingewikkelde seksstandjes niet besteed aan Melissa Drost

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!