Beeld © Michel Schnater

Big Brother-finalisten blikken vast terug: 'Enorm gegroeid'

08 april 2021 07:00

De drie finalisten van 'Big Brother' gaan het avontuur het meest missen van hun deelname aan het reality-programma. Dat vertellen de Nederlandse Jill en Vlamingen Nick en Liese vanuit het Big Brother-huis aan ANP. Vanavond trekken ze na honderd dagen de deur achter zich dicht.

"Ik heb mij in de afgelopen tien jaar best wel afgesloten, maar hier is mijn muur gevallen"

"We zijn totaal afgezonderd van de buitenwereld en moeten allerlei opdrachten en spellen doen terwijl we elkaar eerst helemaal niet kenden. Dit is een enorm avontuur en dat ga ik het meeste missen", vertelt Liese, die van de drie finalisten het langst in het huis zit. Zij is als enige overgebleven van de oorspronkelijke acht bewoners die op 31 december hun intrek in het Big Brother-huis namen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na 96 dagen is er eindelijk gezoend in Big Brother

Ook Jill vond de afzondering wel lekker. "Ik vond het heerlijk om geen telefoon te hebben, even geen gezeur van de buitenwereld met wat er allemaal gaande is", vertelt de finaliste, die wel haar vrienden en familie enorm miste. In de afgelopen honderd dagen verbleven de Big Brother-deelnemers in een huis zonder dat ze elkaar vooraf kenden. Zodra ze het huis inkwamen, kregen de kandidaten niets meer mee van de buitenwereld. "Gewoon even honderd dagen niet aan corona denken, dat is echt een feestje", zegt Liese.

Juist door die isolatie zijn er ook hechte vriendschappen ontstaan, vertelt Nick. "Ik heb mij in de afgelopen tien jaar best wel afgesloten, maar hier is mijn muur gevallen. Je bent de hele tijd samen en dat was eigenlijk supertof", vertelt de Antwerpenaar, die onder meer goed bevriend raakte met deelnemer Naomi Timmerman, die vlak voor de halve finale het huis moest verlaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendin Nick uit Big Brother is er klaar mee: 'Geen golddigger'

Van alle dingen uit het Big Brother-huis gaat Nick het meest de dagboekkamer missen. "Ik had al bedacht dat ik er zelf ook eentje thuis wil", vertelt hij. In de dagboekkamer werden de bewoners geregeld geïnterviewd over het wel en wee in het huis. "Heerlijk om daar even te babbelen", aldus Nick.

Na vandaag keren de bewoners weer terug naar hun oude leven, maar helemaal hetzelfde gebleven zijn ze niet. Zo vertelt Jill dat ze meer zichzelf durft te zijn door Big Brother. "Als ik nu terugkijk naar de eerste dagen zou ik graag mezelf even willen zeggen dat ik me niet zo aan hoef te stellen. Gênant, maar ik was zo onzeker en dat was helemaal niet nodig. Gewoon lekker jezelf zijn, dan komt alles goed." Ze is naar eigen zeggen een enorme ontwikkeling doorgegaan. "Ik ben superveel gegroeid, niet alleen in mijn gewicht, maar vooral ook als mens."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoey verlaat zonder berouw Big Brother: 'Beste beslissingen ooit'

Deze week kwamen de bewoners voor een verrassing te staan: oud-bewoner Thomas keerde opeens terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!