Alfonso Ribeiro en Will Smith Beeld © Getty Images

'Fresh Prince-reboot niet te vergelijken met het origineel'

08 april 2021 11:10

De reboot van de succesvolle jaren 90-sitcom 'The Fresh Prince of Bel-Air', waar momenteel aan gewerkt wordt, is volgens Alfonso Ribeiro 'totaal iets anders' dan het origineel. De 49-jarige acteur, die in het origineel de rol van Will Smiths (52) neefje Carlton Banks speelde, vindt dat de twee series niet met elkaar te vergelijken zijn.

"Ik noem het eerder 'opnieuw bedacht', dan een reboot"

"Ik noem het eerder 'opnieuw bedacht', dan een reboot. Soms verpakken we heel veel dingen in één woord, één concept. Een reboot zou zijn als we de originele show en de personages terug zouden brengen", aldus Alfonso in gesprek met E! News. "Dit is een totaal ander programma."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit wil je: overnachten in het huis uit Fresh Prince Of Bel-Air

Vorig jaar augustus werd bekend dat er een dramaserie gemaakt zou gaan worden aan de hand van The Fresh Prince. In het origineel speelde Will Smith een fictieve versie van zichzelf die van zijn ruige buurt in West Philadelphia verkast naar zijn rijke oom en tante in de chique wijk Bel-Air in Los Angeles.

"Het is niet eens gebaseerd op de show. Het is gebaseerd op het intronummer", vervolgt Alfonso. "Het is compleet iets anders. Het is drama, geen komedie. Ik heb er niks mee te maken, dus meer weet ik ook niet." De acteur zegt overigens wel benieuwd te zijn naar de nieuwe serie. "Ik waardeer het wel meer dan een reboot. Ik denk dan: probeer het maar en laten we zien wat er gebeurt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Duistere' reboot The Fresh Prince of Bel-Air in de maak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!