Chateau Meiland Beeld © Chateau Meiland, SBS, 08-04-2021

Martien Meiland blijkt romanticus en ontroert met liefdesbrieven

8 april 2021 21:15

Nostalgie bij de familie Meiland. Erica (57) heeft een aantal liefdesbrieven van Martien (59) gevonden en dat zorgt voor tranen bij de voormalig kasteelheer. Maar ook Erica zelf moet een traantje wegpinken als Martien begint over het verleden.

"Ik weet nog precies hoe ik me voelde toen: helemaal verliefd en leuk en blij met iemand in je leven"

In de aflevering van donderdagavond is Valentijnsdag aangebroken, al zal dat Martien een worst wezen. Hij doet dit jaar niet aan stiekem briefjes versturen, hij ontvangt ze liever. Opvallend genoeg was de pater familias vroeger wél een echte romanticus. Zo stuurde hij Erica de meest prachtige liefdesbrieven. En die heeft ze al die jaren bewaard. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland en Leroy officieel begonnen aan nieuw leven samen

Als Martien en Erica samen de brieven en gedichten teruglezen, kunnen ze het met geen mogelijkheid drooghouden. "Ik vind het zó leuk", meldt Martien als Erica een liefdesbrief uit 1984 tevoorschijn haalt. "Ik weet nog precies hoe ik me voelde toen: helemaal verliefd en leuk en blij met iemand in je leven", gaat Martien verder. "En als zij dan dat gedicht gaat voorlezen raak ik helemaal geëmotioneerd, want wat leuk hadden we het en wat is het toch lang geleden."

"We zijn inmiddels zoveel jaar verder en nog steeds gezond en samen onder een dak met die meiden van ons - al wist je toen natuurlijk nog helemaal niet dat je twee meiden met aanhang erbij zou krijgen. Het is enig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meilandjes reageren op aankoop miljoenenvilla: verhuizing al snel

En Erica blijkt nog meer brieven te hebben waaronder eentje uit 1995, toen ze tien jaar getrouwd waren. De woorden raken Martien. "Ik ga geen gedichten meer lezen, ik schiet helemaal vol", besluit hij dan ook.

Inmiddels heeft Erica naast Martien nóg een man in haar leven. En die deed er werkelijk alles aan om ontdekt te worden.

'Vriend Erica Meiland deed er alles aan om ontdekt te worden'

04:43
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emmy uit Ik Vertrek wil niet de nieuwe Martien Meiland worden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!