Emma Wortelboer gunt deelnemers Tik M Aan hoge kijkcijfers

10 april 2021 07:00

Emma Wortelboer (24) hoopt dat haar nieuwe programma 'Tik M Aan' op NPO 1 een succes wordt. Niet voor zichzelf maar vooral voor de deelnemers. "Zij geven acht weken van hun leven op. Dat vind ik een hele opoffering, dus ik hoop dat dat beloond wordt", zegt de presentatrice tegen het 'ANP'.

"De studio lijkt op een soort rommelmarkt"

In Tik M Aan, dat Emma samen presenteert met Frank Evenblij, gaan zeven koppels met elkaar de strijd aan om met heel omslachtige 'machines' heel simpele taken of handelingen uit te voeren. Ze bouwen met huis-, tuin- en keukenspullen een constructie waarmee allerlei kettingreacties in gang worden gezet.

"Dat is een beetje de grap en kunst ineen", legt Emma uit. "Het een zet het volgende in beweging en zo rolt dat weer door. En uiteindelijk wordt er bijvoorbeeld een ei in de pan kapot getikt." Video’s van dergelijke constructies zijn op internet mateloos populair. "Het maakt de beleving van zo’n stomme handeling intens leuk maar ook frustrerend, want het gaat ook vaak genoeg fout."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Emma Wortelboer: 'Grootste wens om prinses Amalia te interviewen'

Emma geeft toe dat het wel 'een beetje gekkig' is. "Toen we de eerste keer gingen draaien dacht ik 'waar de fuck' zijn we eigenlijk mee bezig’", lacht ze. "De studio lijkt op een soort rommelmarkt. Het is een grote troep en daardoorheen ontstaan die machines dan. Als je niet weet waar je moet kijken, zie je het ook niet."

Tik M Aan is Emma’s eerste grote zaterdagavondprogramma en dat maakt het best een beetje spannend. "Ik zit altijd op dat veilige NPO 3 waar je minder in de spotlights staat en nu telt het echt. Dat is heel vreemd voor mij." Hoeveel mensen er gaan kijken, durft ze niet te voorspellen. "Eigenlijk hoop ik gewoon dat een groep mensen ‘hooked’ raakt en denkt: wie zijn deze lui, wat kunnen zij en vooral ik wil meer zien. Dan ben ik allang tevreden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!