Uitstel van Executie Beeld © Uitstel van Executie

Hartverscheurende verhaal Mouna raakt team Uitstel van Executie

12 april 2021 21:46

Martijn Krabbé (53) en zijn team helpen deze week in 'Uitstel van Executie' Mouna, die lijdt aan de progressieve ziekte lupus, waardoor haar gezondheid en mobiliteit steeds verder achteruitgaan. Ze kan nauwelijks nog lopen en haar woning is een onveilige plek voor haar geworden én een grote financiële last. Gelukkig weet het team van 'Uitstel van Executie' hier wel raad mee.

"Je kan niet van mensen verwachten dat ze hun huis verkopen, terwijl ze nog niets anders hebben"

Mouna heeft SLE, een zeldzame auto-immuunziekte die ze zelf 'de jackpot' noemt. "Alles wat maar kan ontsteken in je lichaam ontsteekt bij mij", legt ze uit voor de camera. Vlak nadat Mouna de diagnose krijgt, raakt ze in verwachting. Omdat haar lichaam echter niet sterk genoeg is, wordt haar dochtertje veel te vroeg geboren. En daar voelt Mouna zich nog tot op de dag van vandaag schuldig over, omdat ze vanwege haar lichamelijke beperkingen niet de moeder kan zijn die ze wil zijn. "Dat is best wel erg, want ik wil nog zo veel. En ik weet dat ik gewoon niet oud ga worden."

Omdat Mouna door haar ziekte inmiddels kromme vingers en tenen heeft, gaat lopen lastig. 'Even' naar boven om te douchen is dan ook niet mogelijk. Een nieuwe, gelijkvloerse woning is dan ook noodzakelijk. "Ik heb weleens weken op de bank gelegen, gewoon omdat ik de trap niet op kan", doet Mouna haar verhaal. "Ik kan soms niet eens naar de douche komen, omdat die boven zit. Ik zou hier dolgraag willen blijven wonen, maar het is té onpraktisch. Ik heb er niets meer dan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Team Uitstel van Executie ontfermt zich over levensgevaarlijke woning

Zomaar de boel verkopen gaat niet, want het huis staat onder water en de kans is groot dat ze zomaar op straat komt te staan. "Ik wil niet dat als ik straks dood ben, ik een huis achterlaat met problemen, want er is niks afgelost. Mijn levensverzekering gaat ook niet het huis compleet betalen. Ik laat alleen maar schulden en drama achter voor mijn kinderen, en ik heb al genoeg drama veroorzaakt."

Martijn Krabbé en zijn team zijn enorm stil van het verhaal van Mouna, vooral makelaar Alex van Keulen - die de zaak aangedragen heeft aan het programma. "Het lastige bij Mouna is dat ze een beetje gevangen zit. Ze heeft urgentie nodig, en die gaat ze ook krijgen. Alleen dan zegt de urgentiecommissie: je moet eerst je huis verkopen. En dat kan niet in deze tijd. Je huis is zo verkocht, maar probeer maar eens wat anders te vinden", legt hij uit. 

Volgens Alex zijn de eisen dan ook onredelijk: "Je kan niet van mensen verwachten dat ze hun huis verkopen, terwijl ze nog niets anders hebben. Zeker in het geval van Mona zoeken we niet naar een normaal huis, het moet een aangepaste woning zijn. En die zijn zeldzaam."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc verrast door ontknoping in Uitstel van Executie

Toch blijft het team positief, want ondanks het feit dat de woning een beetje verouderd is, is hij nog in goede staat. Na wat klussen is het huis dan ook flink wat waard, en dat had Mouna niet verwacht. Om quitte te spelen heeft ze zo'n 180.000 euro nodig, maar makelaar Alex weet hem uiteindelijk voor maar liefst 245.000 euro te verkopen! "Ik had dit vanaf dag één niet durven dromen", aldus een emotionele Mouna.

Kijk de aflevering hier terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan staat perplex in Uitstel van Executie: 'Nooit durven dromen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!