Martien Meiland Beeld © Chateau Meiland / Talpa SBS

Drama op drama in Chateau Meiland: 'Waarom zo onaardig?'

12 april 2021 17:37

Rampen overspoelen de familie Meiland vanavond. Van een lekkage tot verloren sleutels en onterechte beschuldigingen in de roddelbladen: Martien (59) en Erica (57) zijn er he-le-maal klaar mee. 'Ik weet niet wat ik vandaag heb, maar het is hele dag raak met die traanbuizen van mij', zegt de geëmotioneerde Martien.

"Nou, waarom zo onaardig?"

Zijn goede bui wordt direct verpest als Martien in een krant leest dat de inwoners van Hengelo 'opgelucht' zijn dat ze het dorp uitzwaaien. Compleet van slag stapt hij op Erica af, aan wie hij het artikel verder voorleest. "Eén van dorpelingen zegt: wat mij betreft pakken ze snel hun koffers, want ze horen hier niet", citeert hij. "Nou, waarom zo onaardig?", reageert ze. "Wat een onaardige mensen. We hebben hier alles lokaal gekocht. Verbouwing lokaal betaald, feest betaald", zegt ze verbouwereerd. Ook Martien begrijpt er niets van. "Wat hebben wij verkeerd gedaan? Ik krijg er de kriebel van. Stomme kranten allemaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland blijkt romanticus en ontroert met liefdesbrieven

Kortom, het is z'n dagje niet en de commentaren raken de voormalig kasteelheer. Als hij vervolgens bij de plaatselijke supermarkt van alle kanten wordt aangesproken en gerustgesteld, houdt hij het niet droog. "Het is dus helemaal niet waar. Schandalig", zegt hij in tranen. "Ik weet niet wat ik vandaag heb, maar het is hele dag raak met die traanbuizen van mij. ik vind echt verschrikkelijk."

Maar de tranen zijn nog niet gedroogd of de volgende catastrofes voltrekken zich. Allereerst is Martien de sleutel kwijt van z'n gloednieuwe bolide die hij, klein detail, nog geen 24 uur heeft. De pure paniek slaat toe maar na drie kwartier zoeken komt de sleutel goddank boven water en kan hij op pad. Maar niet voordat hij de volgende ramp oplost: de paardenstal met daarin een deel van Maxime's kledingcollectie staat volledig onder water. "Wat erg! Alles is nat. Weg met die kleren, snel", roepen Erica en Martien, die ondertussen in blinde paniek de hoofdkraan proberen te vinden om het stromende water te stoppen. "Het is elke keer wat. Het is toch verschrikkelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland en Leroy officieel begonnen aan nieuw leven samen

Eén ding is duidelijk: de Meilandjes hebben weleens betere dagen gekend. Maar dat mag de pret bij de kijkers niet drukken. Sterker, ze gieren het uit. 'Meest hilarische aflevering ooit', schrijft iemand op Twitter. En: 'Ik moet hier ook dweilen... van het lachen. Wat een heerlijk stel.'

Maar het is niet de enige catastrofe bij de Meilandjes deze week. Zo deelde Maxime er deze week ook eentje, en we weten niet of we moeten lachen of huilen... Je bekijkt het hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriend Erica Meiland komt tot pijnlijke constatering in roddelbladen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!