GTST Beeld © Feriet Tunc

Makers GTST zitten niet te wachten op Carice van Houten

13 april 2021 16:48

In een interview met 'De Telegraaf' vertelt 'Goede Tijden, Slechte Tijden'-producent Idse Grotenhuis dat hij niet van plan is om Carice van Houten (44) te polsen om naar Meerdijk te komen. "Wat levert het de serie op?"

"Zij heeft de tijd helemaal niet om in een dagelijks soap te spelen"

GTST heeft onlangs een 'technische makeover' gekregen en dat viel de kijkers ook massaal op. Maar hoewel de makers er alles aan doen om de serie kwalitatief hoog te houden, zijn ze niet van plan om een Hollywoodster als Carice van Houten een rol te geven. 

Daarover vertelt Idse: "Ik kan wel roepen dat we Carice van Houten moeten binnenhalen, maar zij heeft de tijd helemaal niet om in een dagelijks soap te spelen als ze de helft van de jaar in het buitenland zit. En daarnaast: wat levert het de serie op om een ster van haar statuur te vragen? Dat is een publiciteitsstunt, hoogstens." Idse gebruikt zijn tijd liever om naar jong talent te zoeken waar ze vervolgens een nieuw personage van kunnen smeden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Melissa Drost: 'Truttige rol in GTST stond mij tegen'

Overigens vertelt Idse over het jarenlange succes van de serie het volgende: "Ik zou liegen als ik beweer precies te weten waarom GTST het al zo lang volhoudt, terwijl andere soaps het niet hebben gered. Een belangrijke factor is sowieso het vertrouwen geweest van RTL, dat de serie al die tijd op dezelfde zender en hetzelfde tijdstip heeft uitgezonden. Tegelijkertijd móéten we met onze tijd mee. Televisiedrama heeft zich mede dankzij streaming enorm ontwikkeld, dan kan GTST niet achterblijven." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Patrick Martens over verlies GTST-droomrol: 'Kon geen homo spelen'

En hoewel we voorlopig geen Carice van Houten in de serie hoeven te verwachten, maakte onlangs wel musicalster Romy Monteiro haar intrede in de serie. Daarover vertelt ze openhartig in onderstaande video. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oude bekende keert tijdelijk terug in Goede Tijden, Slechte Tijden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!