Love Island UK Beeld © ITV Global Entertainment Ltd

Britse editie van Love Island krijgt dit jaar een extra twist

13 april 2021 19:26

Een bijzonder 'berichtje' over het aankomende seizoen van 'Love Island UK'. Mogelijk zien we in de nieuwe reeks niet enkel hetero stelletjes, maar ook koppels van hetzelfde geslacht. Het populaire datingprogramma maakt niet langer een uitzondering voor homoseksuele kandidaten.  

"Het is niet onmogelijk en het is niet iets waar we langer voor terugdeinzen"

Producent ITV laat weten dat ze contact hebben opgenomen met de online dating-app Tinder in een poging om diverse singles aan te trekken. Het castingteam van Love Island neemt uiteindelijke beslissing over kandidaten die de villa betreden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw seizoen Love Island UK komt toch later dan gepland

Dat het eerder niet mogelijk was om een koppel te vormen met iemand van hetzelfde geslacht was volgens ITV niet discriminerend bedoeld, maar zorgde 'logistiek' voor problemen. "Het is niet onmogelijk en het is niet iets waar we langer voor terugdeinzen", stelt producent Richard Cowles nu in een statement.

De enige voorwaarde waar de singles nu nog aan moeten voldoen is dat ze minimaal 18 jaar oud zijn. "Ons sollicitatie- en castingproces is inclusief voor iedereen en we streven er altijd naar om de leeftijd en diversiteit van ons publiek op de show te weerspiegelen", aldus een woordvoerder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imen van Love Island buiten westen na ongeluk: 'Dankbaar dat ik nog leef'

Het nieuwe seizoen wordt aankomende juli opgenomen op het zonnige Mallorca. Met verwachte temperaturen van zo'n 30 graden Celsius belooft het een bijzonder hete zomer te worden voor de nieuwe kandidaten van het realityprogramma. Voormalig winners Joan en Mert kunnen daar over meepraten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!