Regé-Jean Page in Bridgerton Beeld © Instagram @regejean

Dit is de echte reden waarom Regé-Jean Page Bridgerton verlaat

14 april 2021 17:03

Het nieuws dat Regé-Jean Page (31) niet terugkeert als de Duke of Hastings heeft de harten van veel 'Bridgerton'-kijkers gebroken. Hoewel de acteur claimt dat het al die tijd zijn keuze was, beweren boze tongen nu anders. Er zou namelijk mot zijn geweest op de set van het populaire kostuumdrama en dat keurt de Ton natuurlijk niet goed.

"Hij kreeg verschillende andere grote rollen aangeboden, en wilde liever daarvoor gaan"

Het nieuws dat Regé-Jean Page Bridgerton gaat verlaten werd onlangs aangekondigd in een bericht op het Instagram-account van de Netflix-hit, afkomstig van Lady Whistledown. 'We zullen Simons aanwezigheid missen, maar hij zal altijd deel uitmaken van de Bridgerton-familie', was te lezen. In het tijdschrift Variety reageerde de Britse acteur naderhand op de kwestie. "Ik voel niets dan opwinding voor Bridgerton, de serie die de wereld veroverd heeft. Maar het heeft ook waarde om dit verhaal te voltooien", was zijn reactie.

Volgens insiders is er echter meer aan de hand. Zo zou de acteur het aan de stok hebben gekregen met producer Shonda Rhymes, die ook verantwoordelijk was voor series als Grey's Anatomy en Scandal. Mede daardoor zou hij besloten hebben de show te verlaten. Dat meldt Page Six. "Hij was niet gelukkig met hun plannen voor zijn personage in seizoen twee. Daarin zou hij nog wel voorkomen, maar geen hoofdrolspeler meer zijn. Hij kreeg verschillende andere grote rollen aangeboden, en wilde liever daarvoor gaan", aldus de bron.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lovely indeed: Netflix-hit Bridgerton krijgt derde én vierde seizoen

Het tweede seizoen focust zich dan ook niet langer op het liefdesverhaal van Daphne en Simon. In de nieuwe reeks is het tijd voor haar broer Anthony (Jonathan Bailey) om de ware liefde te vinden. Wanneer het nieuwe seizoen te zien zal zijn bij Netflix is nog niet bekend. Wel werd deze week duidelijk dat de serie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn, óók terug zal keren voor een derde én vierde seizoen. Lovely indeed.

Voor de serie en de fans is het een tragedie dat Regé-Jean niet in de volgende reeks te zien zal zijn. Tegelijkertijd betekent het een financiële meevaller voor Netflix en de makers van de serie. Zij boden de acteur, die eigenhandig het eerste seizoen een pittig tintje gaf, volgens The Hollywood Reporter 50.000 dollar per aflevering, omgerekend ruim 42.000 euro! Even ter vergelijking: de Meilandjes verdienen per aflevering van hun realityshow 50.000 euro die ze onderling moeten verdelen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wegzwijmelen: Regé-Jean uit Bridgerton leest slaapverhaaltje voor

Het eerste seizoen van Bridgerton verscheen eind vorig jaar en was een groot succes voor Netflix. Wereldwijd keken er in de eerste 28 dagen, nadat de serie was uitgekomen, 82 miljoen huishoudens naar. Het hoogste aantal in een dergelijk tijdsbestek ooit. En tijdens al die uren kijkplezier werd ook dit foutje ontdekt:

Oeps! Bridgerton-fans ontdekken fout in eerste aflevering

00:30
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sex Education-actrice speelt hoofdrol in vervolg Bridgerton

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!