Roxeanne Hazes en Erik Zwennes Beeld © ANP

Verloofde Roxeanne reageert op Hazes-docu: 'Geen contact geweest'

15 april 2021 14:16

Erik Zwennes (36), de manager en verloofde van Roxeanne Hazes (28), heeft op Instagram gereageerd op de AVROTROS-documentaire 'Kleine Jongen'. In de film over André Hazes senior worden privébeelden van de familie gebruikt waarvoor Rox geen toestemming zou hebben gegeven. Na woede van de zangeres, besloot de omroep het intro van de documentaire aan te passen.

"Er is enkel contact geweest met de regisseur en co-producent die, nadat op vriendelijke en uitvoerige wijze duidelijk was gemaakt dat er niet meegewerkt zou worden, eenzijdig het contact heeft verbroken"

'Vreemde manier om je straatje schoon te vegen', schrijft Erik over het besluit van de AVROTROS. Volgens de omroep heeft Roxeanne de mogelijkheid gekregen om de documentaire vooraf te bekijken en te bespreken, maar dit zou ze afgewezen hebben. Dat is onzin, aldus haar verloofde. 'Er is enkel contact geweest met de regisseur en co-producent die, nadat op vriendelijke en uitvoerige wijze duidelijk was gemaakt dat er niet meegewerkt zou worden, eenzijdig het contact heeft verbroken.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

AVROTROS respecteert wens Rox Hazes en haalt privébeelden intro docu

Roxeanne liet woensdagavond op Instagram weten geen toestemming te hebben gegeven om archiefmateriaal van het gezin te gebruiken. Het gaat volgens de zangeres onder meer om beelden die zij met haar eigen recorder heeft gefilmd. In een van de fragmenten is een van de laatste gesprekken te zien die zij met haar vader had.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rox Hazes gekwetst door docu: 'Had niet gemaakt mogen worden'

De vrouw van André Hazes, Rachel, en zijn zoon André hebben wel meegewerkt aan de film. "Zijn dochter Roxeanne heeft besloten geen actieve rol te spelen in deze documentaire en dat is haar goed recht", laat een woordvoerder van AVROTROS weten. "De privébeelden waaraan Roxeanne refereert, zitten om die reden dus ook niet in de documentaire. Helaas komt er wel een kort shot voor in de intro van de serie. Dit is inmiddels aangepast."

Rachel: 'André Hazes heeft mij gemaakt tot wie ik ben'

00:54
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roxeanne Hazes moest auditie doen voor presentatie Glow Up

Erik zegt niet in onderhandeling te gaan over het gebruik van de beelden. 'Over een reeks die om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden. Het is ook een nogal makkelijke geste wanneer de helft van de reeks al live staat.' Zwennes sluit zijn bericht af met de boodschap dat de AVROTROS nog steeds geen contact heeft opgenomen met hem of Roxeanne. De eerste aflevering van Kleine Jongen werd woensdag door 809.000 mensen bekeken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel start Instagram-pagina voor André Hazes: 'Mooi voor fans'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!