Dragons' Den Beeld © Dragons' Den, WNL NPO, 16-04-2021

Dragons Nikkie Plessen en Won Yip wagen dansje met festival start-up

16 april 2021 08:42

Tijdens de laatste aflevering van 'Dragons' Den' donderdagavond, is er weer flink wat geld over de balk gesmeten. Het meest veelbelovende voorstel kwam van de jonge gangmakers Jan en Daniel, die met hun innovatie de ergernissen van iedere festivalganger willen wegnemen. En daar hebben de succesvolle Dragons wel oren naar.

"De crisis is straks voorbij en geloof me als ik zeg dat iedereen ons nog steeds wilt gebruiken zodra we weer als vanouds van festivals kunnen genieten"

De ondernemende Daniel begon als broekie al met het organiseren van feestjes. Inmiddels heeft hij zich met Jan ontwikkelt tot een serieuze partyplanner en organiseren ze samen grote festivals in Amsterdam. Vanwege corona wordt er momenteel echter weinig gefeest, en dat heeft de heren de tijd gegeven om hun start-up Airchip te ontwikkelen.

Aan hun enthousiasme lig het in ieder geval niet, want Jan en Daniel nemen het feest mee tijdens hun pitch aan de Dragons. Wat ze zoeken? 200.000 euro aan slim kapitaal voor 20% van de aandelen, om zo te zorgen dat de grootste frustratie van festivalbezoekers afneemt: lange wachtrijen. Hiervoor hebben ze een app ontwikkelt die werkt met bluetooth en waarmee je op afstand alvast je biertje of wijntje kan bestellen. Zeg maar dag tegen drukke rijen!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie Plessen investeert fors in Dragon's Den-onderneming

Onder andere Won Yip is geïnteresseerd. De horecatycoon heeft al de nodige ervaring in de branche en zit dan ook op het puntje van zijn stoel als de heren met hun verhaal beginnen. De Amsterdamse ondernemer trok dit seizoen nauwelijks zijn portemonnee, maar heeft vertrouwen in Airchip. Ook mode-icoon Nikkie Plessen, die de juiste contacten heeft in de festivalbranche, wil een graantje meepikken. Daarom komen de toekomstgerichte Jan en Daniel met een tegenbod waarmee ze zowel Won als Nikkie overtuigen 150.000 euro te investeren.

"We kwamen in eerste instantie voor 200.000 euro", vertelt Daniel aan De Ondernemer. "De waardering hebben we bewust wat lager ingezet omdat Airchip al flink wat overheidssubsidies en een corona-overbruggingsbudget heeft ontvangen. We wilden absoluut niet worden weggelachen door de Dragons (…) Dat bracht ons in de positie om de gevraagde investering wat op te schroeven om hem vervolgens te splitsen voor Yip en Plessen. Ook dat verliep volgens plan waardoor we met Airchip weer langzaam kunnen opschalen. Door corona was er voor drie man personeel geen plek meer en ook hebben we flink moeten besparen op de outsourcing."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoveel investeerden de Dragons tot nu toe in Dragons' Den

Volgens Daniel is de deal echter nog niet volledig rond, maar heeft hij er alle vertrouwen in. "De crisis is straks voorbij en geloof me als ik zeg dat iedereen ons nog steeds wilt gebruiken zodra we weer als vanouds van festivals kunnen genieten."

Kijk de laatste aflevering van het seizoen hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!