Loiza Lamers Beeld © De Verraders

Loiza gaat Verraders met gestrekt been in: 'Niet in angst leven'

18 april 2021 11:47

Verbijstering alom als aan het einde van aflevering vijf duidelijk wordt dat Steven Kazàn (35) al die tijd de waarheid heeft gesproken en een Getrouwe blijkt te zijn. Maar weten Verraders Samantha Steenwijk (35), Holly Mae Brood (26) en Kees Boot (51) ook deze week weer door het oog van de naald te kruipen?

"Ik ga vingertjes wijzen en er met gestrekt been in"

Let op: dit artikel bevat spoilers over aflevering zes van De Verraders.

Om hun hachje te redden en Francis extra verdacht te maken, hebben de drie Verraders die nacht Abbey Hoes vermoord. Maar daar trapt de actrice zelf niet in. "Holly is het. (…) Ik had al zo’n voorgevoel dat ik de losse flodder was die eruit zou worden gestuurd. Ik ben dat compromis-mens dat ze eruit donderen."

Haar avontuur mag dan ophouden, voor de overige acht gaat het liegen en bedriegen gewoon door. En Loiza heeft al een plan bedacht: zij gaat campagne voeren en er alles aan doen om tijdens de Raad die avond Kees naar huis te sturen. "Ik ga niet meer in angst leven", vertelt ze in haar biecht. "Ik ga vingertjes wijzen en er met gestrekt been in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hierdoor kunnen de Getrouwen de Verraders ’s nachts niet betrappen

Het model krijgt ook Chatilla, Samantha en Francis met zich mee. Al is het nog maar de vraag of hun plannetje gaat lukken, want Loiza en Loek mogen na een dag vasten dan wel met een schild op zak richting het kasteel gaan, ze hebben wel drie zilverstaven door de neus van de groep geboord. Daardoor slaat de sfeer enorm om en is niemand meer veilig, want wie een schild heeft kan die nacht niet worden verbannen. Daarom is het een slim idee om ze tijdens de Raad alvast naar huis te sturen. Loek maakt zich dan ook grote zorgen: "Dan denk je ook opeens: de focus ligt ook op mensen met een schild."

Toch is het weer Kees die onder vuur komt te liggen tijdens de Raad. Zelfs zijn collega-Verrader Samantha richt haar pijlen op hem. "Ik wist wel dat we een zwarte weduwe in huis hadden gehaald, ik wist het. Ik had eerder op haar moeten inzetten, maar dacht: misschien hebben we haar nog even nodig. Wat stom!" En ook Holly steekt hem een mes in de rug. "Het wordt op een gegeven moment gewoon hard", aldus Kees.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verbijstering aan ontbijttafel De Verraders: 'Wat doe jij hier?'

Dat betekent niet dat het Samantha niet zwaar valt haar maatje weg te sturen. "Ik vind dat echt heel heftig en uiteindelijk zal Kees het echt wel snappen, maar het werd wel heel persoonlijk. Ik denk dat Kees het ook een beetje zo opvatte. Toen voelde ik me zo kut. (…) Ik moet het zo spelen, ik heb geen keuze. Anders moet ik zeggen: ik win het programma niet, en we zijn hier allemaal om te winnen. Ik had gedacht dat het makkelijker zou gaan."

Voor Samantha is de rol als Verrader nieuw. In onderstaande video vertelt ze meer over haar slinkse streek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Groen licht voor tweede seizoen van De Verraders

De Verraders is elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4 en elke zondag bij Videoland. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!