Beeld © Omroep Max/Showcolade 18-04-2021

Showcolade-kijkers niet te spreken over eerste aflevering

19 april 2021 10:00

Wat is er gemaakt van chocola en wat niet? Dat is de simpele vraag die de teams in 'Showcolade', de nieuwe spelshow van Omroep Max moeten beantwoorden. Kijkers kunnen er echter geen chocola van maken en het programma wordt flink bekritiseerd op Twitter.

"Dieper dan het diepste dieptepunt bij NPO"

In de eerste aflevering van het nieuwe programma Showcolade zien we hoe twee teams onder leiding van Richard Kemper en Remco Veldhuis een gouden wikkel proberen te verdienen. Edsilia Rombley fungeert als Willy Wonka en heeft de presentatie in handen. Aan de teams de taak te ontcijferen wat van chocola is gemaakt en wat niet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holidate-fans opgelet: Omroep MAX komt met geheel eigen versie

Ondanks dat het nieuwe programma gisteren zo'n 900.000 kijkers wist te boeien, zijn Twitteraars minder enthousiast. 'Wat een bizar concept. Hier kun je toch geen meerdere afleveringen van maken?', vraagt een kijker zich hardop af. Een andere kijker: 'Dieper dan het diepste dieptepunt bij NPO. De BN’ers die hieraan meedoen moeten zich kapot schamen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sporten? Edsilia Rombley vindt het maar vervelend

Toch zijn er ook een aantal kijkers positief over Showcolade. Zoals Forrest Gump ooit al zei: "Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Nikkie Plessen: 'Blablabla chocoladevla is niet meer'

Showcolade zie je elke zondag om 20.25 uur bij Omroep Max op NPO 1 en hier kijk je de uitzending van gisteren terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!