Francis van Broekhuizen Beeld © Kruispunt / KRO-NCRV

Francis van Broekhuizen over pestverleden: 'Werd steeds uitgescholden'

20 april 2021 11:58

Operazangeres Francis van Broekhuizen (45) sprak maandagavond in 'Kruispunt' openhartig over haar pestverleden: "Dan werd ik steeds uitgescholden voor brillenjood." Gelukkig staat de geliefde zangeres nu steviger in haar schoenen dan ooit.

"Dan werd ik uitgescholden voor brillenjood, hoe lelijk ik was, hoe een stom kind ik was"

De bijzondere uitzending werd gemaakt naar aanleiding van de Landelijke Dag tegen Pesten, die jaarlijks plaatsvindt op 19 april. Haar hele basisschooltijd werd Francis namelijk flink getreiterd: "Dan werd ik uitgescholden voor brillenjood, hoe lelijk ik was, hoe een stom kind ik was, kreeg ik een stomp in mijn gezicht." 

Het pesten begon in de eerste klas en ging door tot groep acht. De zangeres wilde altijd met een groepje mee voetballen, maar werd vooral door een 'populaire' jongen gepest en soms zelfs gestompt. "Dan stonden dáár de leraren en dan stonden ze je dáár te pesten. Dan zag niemand dat." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sinan heeft nog iets goed te maken met Francis na De Verraders

Francis wilde er altijd graag 'bijhoren' en betaalde af en toe zelfs een rijksdaalder om mee te voetballen: "Of ik ging hem juist opzoeken omdat ik wilde dat hij mij aardig vond. En soms deed hij ook wel aardig, en daarna kreeg ik weer een klap op mijn bek. Dat was echt pesterig." 

Gelukkig zit Francis inmiddels een stuk fijner in haar vel. Over haar leven op dit moment vertelt ze: "Ik ben nu 45 en ik vind dat ik nu op mijn grootste krachtpunt sta. Ik voel me heel gelukkig in mijn privéleven. Ik ben altijd mezelf, dat was vroeger niet altijd zo." 

De hele aflevering van Kruispunt met Francis is hier terug te zien. 

Overigens is ze binnenkort te bewonderen als Moeder Overste in de musical The Sound of Music, zo maakte Stage Entertainment vorige week bekend. De musical is vanaf 16 juni tot en met 8 augustus te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen en trekt daarna het land door. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Francis van Broekhuizen over sjans met medekandidaat De Slimste Mens

Droom komt uit! Francis wordt Moeder Overste

05:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!