Johan Derksen en Trijntje Oosterhuis Beeld © ANP

Johan Derksen hekelt uitspraak Trijntje Oosterhuis

20 april 2021 13:54

Voetbalanalist Johan Derksen (72) heeft maandagavond in 'Veronica Inside' boos gereageerd op een actie van zangeres Trijntje Oosterhuis (48). Aanleiding hiervoor is haar feedback aan een zanger in het programma 'We Want More'.

"Dat mevrouw Trijntje Oosterhuis dat moet zeggen, is een gotspe"

Zo vertelt Johan aan tafel bij Veronica Inside: "Sean Webster zat in We Want More en dat Ali B dan niets van blues begrijpt en onzin uitslaat, dat neem ik op de koop toe, maar dan komt mevrouw Trijntje Oosterhuis en die zegt dan tegen hem van: 'Ik zou je eens graag met je eigen stem willen horen zingen, want je doet iemand na.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen: 'Ik heb alleen op tv een grote bek'

En die uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij Johan. Hij legt uit waarom hij het totaal niet met haar eens is: "Nou, ik ben met Sean het hele land doorgegaan, dit is zijn stem, en dat mevrouw Trijntje Oosterhuis dat moet zeggen, is een gotspe. Want die doet al jaren een soul-zangeres na! Zij doet iemand na!" 

Johan komt wel vaker in het nieuws met zijn uitspraken in het praatprogramma. Zo was het afgelopen zomer nog onrustig tussen hem en co-host René van der Gijp enerzijds en presentator Wilfred Genee anderzijds. Zij lagen met elkaar in de clinch na de inmiddels beruchte 'racisme-uitzending'. Inmiddels loopt het programma alweer maanden als vanouds, maar nu de heren vanwege een drukke sportzomer dagelijks op tv verschijnen, ligt een nieuwe rel wellicht weer snel op de loer. 

"Ach, het kan dat we inderdaad weer een incidentje krijgen. Dat kan er nog wel bij, denk ik dan, na alles dat we al hebben meegemaakt. Ik hoop alleen dat we er een beetje volwassen mee om zullen gaan", vertelde Johan afgelopen week in De Telegraaf

Een uitgebreide samenvatting over wat er vorig jaar precies gebeurde, zie je in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen pakt Art Rooijakkers hard aan na uitspraken over Talpa

Johan Derksen reageert alvast op de eerste VI aflevering

06:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!