Sietse Bakker Beeld © ANP

Songfestivalbaas vond pauze-act Madonna veel te lang duren

20 april 2021 16:40

Met nog 32 dagen op de teller tot de grote finale van het Eurovisiesongfestival neemt de druk op uitvoerend producent Sietse Bakker (36) toe. In de 'Songfestival Podcast met Aran Bade' vertelt hij over de laatste loodjes én hoe de show er straks uit gaat zien. Spoiler: de pauze-act gaat niet zo lang duren als twee jaar geleden, toen Madonna (62) optrad.

"Zonder Ilse hadden we hier niet gezeten om over het songfestival in Rotterdam te praten"

Volgens Sietse is het vooral bikkelen omdat het podium eind april af moet zijn, zodat alle 39 landen kunnen repeteren en de interval-acts kunnen worden geoefend. Die acts worden in elk geval korter dan toen in 2019 in Tel Aviv. "We hebben wel gezegd: laten we proberen om ruim voor 01.00 uur 's nachts klaar te zijn met de finale", vertelt hij in de podcast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Australische zangeres blijft Down Under: niet naar songfestival

En de pauze-act? Die gaat niet zo lang duren als dat jaar. "Die met Madonna voelde misschien ook wel als tien jaar, maar dat is een ander verhaal. We hebben gezegd dat we dat niet gaan doen. We gaan ook niet een Madonna-achtige artiest invliegen." Daarom heeft Sietse samen met het productieteam van de huidige reeks gekozen voor Glennis Grace, Afrojack en Wulf in de grande finale. Sietse: "Ik denk dat we om 00.45 uur naar bed kunnen. En dan hebben we een winnaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beste Zangers krijgt een songfestivalspecial

Als hij moet kiezen voor Waylon of Ilse, kiest de organisator zonder twijfel voor Ilse. "Zonder haar hadden we nu niet het songfestival in Rotterdam gehad. Zij heeft Duncan naar voren geschoven, zij heeft Duncan gecoacht. Doet dat nog steeds. En daar verdient ze de complimenten en de credits voor. Zonder Ilse hadden we hier niet gezeten om over het songfestival in Rotterdam te praten."

Of Ilse een rol krijgt in een van de halve finales of finale is niet bekend. Duncan Laurence, de winnaar van het Eurovisiesongfestival in 2019 in Tel Aviv, treedt wel live op in Rotterdam Ahoy tijdens het songfestival 2021 in mei. De zanger opent de eerste halve finale en laat tijdens de finale op zaterdag ook een nieuw nummer horen.

Meer weten? De Songfestival Podcast met Aran Bade beluister je hier.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog één maand tot het songfestival: dit moet je weten

Als het aan Davina Michelle ligt, staat zij de volgende keer namens Nederland op het podium:

Davina Michelle wil wel meedoen aan songfestival

01:27

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!