Nieuwe BBC-documentaire over Britney Spears bijna te bekijken

22 april 2021 13:04

De nieuwe BBC-documentaire over Britney Spears heeft een premièredatum, meldt 'NME'. 'The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservationship', zoals de documentaire heet, is op 5 mei op BBC 2 te zien. Een paar dagen eerder, op 1 mei, is de docu ook al te zien via de streamingdienst van de Britse omroep, de BBC iPlayer.

In de 60 minuten durende film reist journalist Mobeen Azhar af naar Kentwood, de geboorteplaats van Britney, en Los Angeles. Hij spreekt met fans achter de veelbesproken #FreeBritney-organisatie en andere betrokkenen in het leven van de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britney Spears reageert voor het eerst op docu: 'Gênant'

De film volgt op de succesvolle documentaire van The New York Times, Framing Britney Spears. Deze vertelt onder meer over de zenuwinzinking die de zangeres in 2007 had en over de volledige curatele van haar vader Jamie waaronder Britney vanaf 2008 kwam te staan. De zangeres wil hier graag van af, aangezien haar vader al haar financiële en persoonlijke beslissingen maakt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britney Spears reageert op geruchten rondom social media-posts

Fans van Britney voeren al jaren campagne voor de 'vrijheid' van hun idool onder de hashtag #FreeBritney. Een paar van deze actievoerders waren ook te zien in de documentaire Framing Britney Spears.

Entertainmentdeskundige Eric de Munck bekeek de docu ook en vond er het volgende van:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!