Samantha Steenwijk in De Verraders Beeld © De Verraders

Ieder voor zich in De Verraders: 'Samantha heeft ons zwaar genaaid'

25 april 2021 09:40

Het vertrek van Kees Boot (51) in 'De Verraders' zorgt voor euforie in de groep. Al is dat maar van korte duur, want het schuldgevoel knaagt aan Samantha Steenwijk (35) en Holly Mae Brood (26). De tranen vloeien dan ook rijkelijk in aflevering zeven.

"Dit spel is de hel, maar het lijkt er wel op dat ik de duivel ben in die hel"

Let op: dit artikel bevat spoilers over aflevering zeven van De Verraders.

Verraders Holly en Samantha zijn nog maar met zijn tweetjes over, en hebben die nacht een lastige keuze gemaakt en Barbara naar huis gestuurd. En dat zorgt voor tranen bij goede vriendin Holly, die dan ook met natte wangen de ontbijtzaal binnenloopt. "Ik vind het echt verschrikkelijk om Barbara te vermoorden, maar aan de andere kant: ik ben bang dat ze het doorkrijgt, het is een afschuwelijk spel", vertelt ze voor de camera na het conclaaf. Ook Samantha heeft er moeite mee Holly zo te zien: “Ik snap heel goed dat het haar opbreekt, mij breekt het ook op."

Hoewel Holly met haar tranen hoopt de groep op een vals spoor te zetten, gelooft niet iedereen in haar krokodillentranen. Zo zijn Chatilla en Francis ervan overtuigd dat ze iedereen in de maling neemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hierom had Kees een pleister op zijn hoofd in De Verraders

Ook haar mede-Verrader Samantha heeft haar pijlen gericht op Holly omdat ze 'niet anders kan'. En dat zit Holly niet lekker. "Samantha heeft zichzelf superonverdacht kunnen maken die eerste dagen omdat ze een Getrouwe was. Die kans heb ik nooit gekregen. Ik heb overal tussendoor moet sneaken, in mee moeten gaan en theorieën moeten verzinnen waarom ik iets deed. Dat heeft zij niet hoeven doen en dat maakt het verschil tussen haar en mij op dit moment heel lastig."

Om de breuk nog groter te maken gunt de groep Samantha het om nog een nachtje te blijven. De groep wint dan ook een schild voor haar. Maar dat zal de zangeres worst wezen, want als Verrader kan ze toch niet vermoord worden. Het betekent echter wel dat de andere deelnemers haar vertrouwen. "Dit spel is de hel, maar het lijkt er wel op dat ik de duivel ben in die hel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hierdoor kunnen de Getrouwen de Verraders ’s nachts niet betrappen

Hoewel Loek in de Francis-tunnel zit, weet de rest van de groep het zeker: Holly is een Verrader. Ze krijgt dan ook de meeste stemmen en moet het spel verlaten. "Ik wist dat het een domme keuze was om haar bij de Verraders te betrekken, Samantha heeft ons gewoon zwaar genaaid. Je taak als Verrader is uiteindelijk wel om elkaar te beschermen."

Verrader Kees moest vorige week al afscheid nemen van de groep. Hoe hij dat heeft ervaren vertelt hij in onderstaande video:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verbijstering aan ontbijttafel De Verraders: 'Wat doe jij hier?'

De Verraders is elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4 en elke zondag bij Videoland. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!