George Clooney Beeld © ANP

George Clooney huiverig voor reboot van ER: 'Geen goed idee'

23 april 2021 11:51

Mocht de Amerikaanse ziekenhuisserie 'ER' ooit nieuw leven worden ingeblazen, dan staat George Clooney (59) daar niet helemaal achter. De acteur, die de rol van kinderarts Doug Ross vertolkte, vraagt zich af of een mogelijke reboot een goed idee is.

"Het is moeilijk om nog een keer zo'n treffer te maken"

Volgens George was de serie, die van 1994 tot en met 2009 te zien was, al die jaren heel 'consistent'. "Het zou daarom heel moeilijk zijn om het te doen op het niveau dat wij hebben gedaan", zei de acteur tijdens een digitale reünie met castleden van ER.

De acteur is samen met zijn vrouw Amal Clooney de serie aan het terugkijken. Volgens hem is het nog steeds 'ontzettend goede' televisie. "Dat vond ik van veel van de afleveringen die ik heb gezien. Daarom weet ik niet of een reboot een goed idee is. Het is moeilijk om nog een keer zo'n treffer te maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

George Clooney pleit voor Idris Elba als nieuwe James Bond

De acteur kwam virtueel samen met onder anderen Noah Wyle, Julianna Margulies, Anthony Edwards en Laura Innes. Ze haalden herinneringen op en beantwoordden vragen van fans.

ER ging over medewerkers van het fictieve County General Hospital in Chicago. De show was voorheen met vijftien seizoenen het langstlopende medisch drama ooit, maar Grey's Anatomy heeft dat record inmiddels verbroken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

George Clooney snapt dat Tom Cruise uitviel tegen filmcrew

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!