Soufiane Beeld © The Voice Kids / RTL

The Voice-coaches geroerd door 'betoverende' auditie Soufiane

23 april 2021 21:44

Als er iemand indruk maakte in 'The Voice Kids' vanavond, is het wel de 13-jarige Soufiane. Het jochie zong de sterren van de hemel met het nummer 'Ik hou van mij', kreeg vier gedraaide stoelen én een tot tranen toe geroerde Sanne Hans (36). 'Je bent echt een van de topartiesten die we hier mogen hebben.'

"Je bent uitzonderlijk!"

Soufiane is dolenthousiast als hij samen met zijn ouders en twee trotse zussen de studio binnenstapt. Hij legt uit dat hij heel graag met mensen in contact wil komen die hetzelfde leuk vinden als hij: zingen dus. Hij doet het nu zelf zo'n twee jaar. "Ik zit op het vwo en wil chirurg worden of docent, maar het lijkt me het leukst om zanger te worden", zegt hij. "Je neemt dan allemaal mensen mee in je muziek en dat lijkt me het leukst."

Nou, en dat laatste, dat kan 'ie. Hij heeft het nummer 'Ik hou van mij' nog niet ingezet of Sanne draait al. Ook de rest van de coaches volgt snel. Ze zijn overduidelijk onder de indruk van het optreden van de 13-jarige, die het liedje loepzuiver en vol overtuigingskracht weet over te brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen-Zhanel steelt de show in The Voice: 'Ik heb het allemaal'

"Betoverend was het", zegt Ilse na afloop. "Je bent echt een verhaal aan het vertellen. Je bent een natuurtalent en een van de topartiesten die we hier mogen hebben." Ook Ali wil Soufiane maar al te graag in z'n team. "Je bent uitzonderlijk!" Hij vertelt dat hij, toen hij zo oud was als Soufiane, iemand zocht aan wie hij zich kon optrekken. "Ik vond Najib Amhali en ik dacht: wauw, er is misschien wel een plek voor mij. Ik weet zeker dat jij de volgende bent die kinderen in Nederland met onze etnische achtergrond hoop geeft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snelle verrast zijn grote fan in The Voice Kids met spontaan duet

Sanne was al vanaf de eerste seconde omvergeblazen door het stemgeluid van de jonge artiest. "Ik ben heel eerlijk, ik had echt traantjes", zegt ze over het liedje van Tabitha, dat in De Beste Zangers aan Sanne werd voorgedragen. "Ze zong dat voor mij, maar hoe jij het zingt is nog mooier. Ik ben opnieuw heel erg geraakt en dat is waar muziek om draait, waar je ook vandaan komt", zegt ze zichtbaar aangeslagen. "Als het mij raakt, blijf ik voor je vechten. Dat doe ik nu al." 

Als hij even later dan ook met háár het avontuur besluit aan te gaan, raakt ze hem weer. "Ik ben nu al fan! Ik vind het zo fucking gaaf."

Niet voor alle deelnemers van The Voice Kids loopt het af zoals bij Soufiane. Hoewel, bij Duron draaide geen enkele stoel om, maar hij heeft er wel succes door gekregen. Je ziet er alles over in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!