Beeld © Humberto 25-4-2021

Man van Bibian Mentel: 'Zoon Julian is 100 procent een kopie van haar'

26 april 2021 09:49

De man van de overleden Bibian Mentel en haar zoon Julian (18) schoven gisteravond aan in 'Humberto' voor een geëmotioneerd gesprek met Humberto Tan (55). Het verdriet en de pijnlijke leegte die ze na haar dood heeft achtergelaten is duidelijk voelbaar. Drie weken na de uitvaart zijn Edwin en Julian al druk bezig om haar nalatenschap voort te zetten middels de Mentelity foundation.

"Bij haar voelde ik me veilig. Er is niemand zoals je eigen moeder"

Volgens Edwin lijkt Julian onwijs op zijn moeder. "Het is de enige reden dat ik hier na drie weken al kan zitten, haar positiviteit. Hij - wijzend naar Julian - is honderd procent de mannelijke versie van haar. Ook met de kleine irritante kantjes eraan", vertelt Edwin met een knipoog. "Ik heb het ook van haar geleerd om positief te blijven. (...) We zijn aan het genieten van het leven en het voelt alsof ze bij ons is."

Als Julian aan zijn moeder denkt, denkt hij aan de vrouw die van hem haar nummer één prioriteit maakte. "Ze liet alles vallen voor mij." Wanneer Humberto Julian vraagt wat hij het meest mist aan Bibian, vertelt hij dat hij altijd zijn ei bij haar kwijt kon. "Bij haar voelde ik me veilig. Er is niemand zoals je eigen moeder", zegt Julian met een brok in zijn keel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man Bibian Mentel deelt emotioneel bericht

"Mama was mijn hele leven ziek", blikt Julian terug. "Toen ik een klein jongetje was, had ik dat minder door dan nu. Pas later, toen ze voor de eerste keer uitbehandeld leek, kwam dat echt binnen en zijn we erover gaan praten. Dat was lastig. We probeerden er met z'n allen positief doorheen te komen." Want ondanks alle tegenslagen lukte het Bibian om positief te blijven, zo vertellen de mannen.

"Bibian had haar hele leven kanker", vult Edwin aan. "Maar ze was niet zijn hele leven ziek. Ze was eigenlijk nooit ziek. Hij hoorde in mei 2016 voor het eerst van zijn moeder: 'Ze kunnen niks meer doen. Ik ga waarschijnlijk binnenkort dood.' Maar we zijn die avond uitgeweest en het was een heerlijke avond met veel plezier en veel lol."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Honderden mensen langs afscheidsroute Bibian Mentel

Humberto wordt iedere zondagavond om 21.30 uur uitgezonden op RTL 4. De aflevering terugkijken doe je hier

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!