De Luizenmoeder Beeld © AVROTROS

Op deze dag verschijnt Luizenmoeder-film in de bios

28 april 2021 13:46

De film van de populaire serie 'De Luizenmoeder' is vanaf 30 juni in de bioscopen te zien. Dat maakte distributeur Dutch FilmWorks vandaag bekend. Eerder leek het erop dat 'Luizenmoeder - DE FILM' pas in het najaar te zien zou zijn vanwege de sluiting van de bioscopen, maar vanwege de ingezette versoepelingen lijkt dat nu eerder te kunnen.

In de film is directeur Anton (Diederik Ebbinge) er niet meer op basisschool De Klimop. Daarom probeert Juf Ank (Ilse Warringa) de boel weer op de rails te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Luizenmoeder komt mogelijk terug met derde seizoen

Met de film maakt hoofdrolspeler Ilse Warringa haar regiedebuut. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug. Een nieuwe toevoeging aan de cast zou actrice Beppie Melissen zijn, al is niet bekend wie zij gaat spelen. Ebbinge doet niet mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames voor de Luizenmoeder-film in september van start

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop, waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie trok wekelijks vele miljoenen kijkers en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!