Janine Elschot Beeld © GTST

Wordt Janine Elschot nou serieus een ware slechterik in GTST?

29 april 2021 17:07

Meerdijk heeft er een tweede Ludo bij. Zijn vrouw Janine Elschot ontpopt zich in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' langzaam tot een ware soapschurk en dat zagen we na bijna dertig jaar niet bepaald aankomen. Op Videoland is al te zien hoe ze haar nieuwe rol nu toch echt heeft omarmd.

De makers van de soap zijn er volgens Televizier al even mee bezig om Janine, al die jaren gespeeld door Caroline de Bruijn, tot het extreme te laten gaan en te transformeren tot een... kopie van haar man. Hoe? Het zit zo. Janine wil wraak nemen op Richard (gespeeld door Edwin Jonker) en Billy (gespeeld door Lone van Roosendaal), louche zakenlui die de familie Sanders flink te pakken hebben genomen. Niet alleen zit Valentijn door ze in de gevangenis, ook hebben ze Ludo's veilinghuis voor een prikkie opgekocht. Kortom, Janine wil wraak. En ze heeft er alles voor over, zélfs als daar onschuldige mensen voor nodig zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig GTST-actrice Ingmar Schrama laat van zich horen

Zo is ze al enige tijd bezig om Richards ex Indra (gespeeld door Romy Monteiro) ongemerkt te groomen. Ze kreeg het uiteindelijk voor elkaar dat de twee elkaar op uitgerekend Richards bruiloft - ja, met Billy - tegen het lijf liepen, terwijl Janine via een geheime livestream alles in de gaten hield en ervan smulde. Creepy genoeg, maar vervolgens wilde ze haar 'vriendin' Indra opjutten om weer met Richard aan de haal te gaan. Toen Indra ontdekte dat Janine met dit sluwe plan bezig was, en dus niet zo betrouwbaar is als ze lijkt, confronteerde ze de schurk-in-wording.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Valt huwelijk Billy en Richard uit GTST in het water?

Maar Janine is vastberaden: ze is niet van plan ermee te stoppen. Ze heeft alle schulden van Indra op zich genomen, en als ze niet meewerkt dan wil ze al het geld direct terug. Bovendien zal ze haar connecties inzetten om ervoor te zorgen dat Indra nergens meer aan de bak komt. Als Janine haar vervolgens ook nog eens in het holst van de nacht haar auto in laat trekken voor een 'gezellig' gesprek op de achterbank, is het duidelijk: het omslagpunt voor Janine is nu daadwerkelijk bereikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oude bekende keert tijdelijk terug in Goede Tijden, Slechte Tijden

We kunnen al tig jaren genieten van Ludo en Janine in GTST, en ze zijn goddank nog niet van plan ermee te stoppen. Dat vertelden ze aan RTL Boulevard:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!