Derk Bolt Beeld © ANP

Derk Bolt denkt nog lang niet aan stoppen met Spoorloos

03 mei 2021 23:45

Als het aan Derk Bolt (65) ligt, blijft hij voorlopig het gezicht van het langlopende programma 'Spoorloos'. "Ik zeg altijd: nog drie jaar maar ja, op een gegeven moment word je door de jaren ingehaald natuurlijk. Maar ik houd het nog wel even vol", zei de presentator aan tafel bij 'Op1' op NPO 1.

"Mensen zijn vaak bang om met hun familie geconfronteerd te worden"

Spoorloos, dat maandag aan een nieuw seizoen is begonnen, is inmiddels al meer dan dertig jaar op televisie. De 65-jarige Bolt, die vorige week een koninklijke onderscheiding kreeg, is sinds 1995 de presentator.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derk Bolt 'totaal verrast' door koninklijk lintje

Door de jaren heen is het aanbod van mensen die verloren familieleden zoeken wel minder geworden. Door sociale media lukt het nu vaak zelf al om familie terug te vinden. De spoeling wordt dunner, zei Bolt daarover. "Daar kun je niets aan doen. Maar dat maakt het ook wel leuker omdat je nu de moeilijkere gevallen krijgt."

De presentator zegt ook dat veel mensen het fijn vinden dat je er als tv-ploeg tussen zit. "Mensen zijn vaak bang om met hun familie geconfronteerd te worden. Bang voor afwijzing is er altijd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olga Commandeur en Derk Bolt krijgen een lintje

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!