Twan Huys Beeld © ANP

Twan baalt van gesprek Dalai Lama in College Tour: 'In valkuil getrapt'

5 mei 2021 12:55

Twan Huys (57) heeft zijn 'kindje' terug. De presentator is vanaf 11 mei weer op televisie met een nieuw seizoen 'College Tour' en staat te springen, zegt hij tegen 'Veronica Magazine'. Het blad blikt met hem terug op de vorige seizoenen: welke gast maakte een verpletterende indruk en welke aflevering zou 'ie het liefst willen overdoen?

"Dat was de enige College Tour waarvan ik na afloop dacht: dit had ik anders moeten doen"

En op die laatste vraag, welke aflevering hij graag zou willen herkansen, antwoordt hij resoluut: "Die met Dalai Lama. Dat was de enige College Tour waarvan ik na afloop dacht: dit had ik anders moeten doen", vertelt de presentator, die toevoegt dat dat absoluut aan hem lag. "Ik had té veel respect en was té veel onder de indruk, waardoor het interview niet van de grond kwam. Ik was niet scherp. Ik gaf hem de kans zijn routineverhaal af te draaien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twan Huys wil College Tour nieuw leven inblazen

De presentator vertelt dat hij zo onder de indruk was van de Dalai Lama, omdat hij een 'heel professionele entourage' heeft. Over een interviewverzoek denken ze bijvoorbeeld ellenlang na en als je dan uiteindelijk een positief antwoord krijgt, geven ze je volgens Twan de indruk dat je de 'chosen one' bent. "Want het is de Dalai Lama, toch een soort plaatsvervanger van God op aarde. En die mag jij interviewen." Hij vervolgt: "De hele show om die man heen is bedoeld om jou onder de indruk te brengen. En in die valkuil ben ik getrapt. Maar ik heb ervan geleerd. Ik zal die fout nu niet meer maken."

Het blad vraagt hem op de valreep ook nog of hij spijt heeft gehad van de overstap naar RTL, waar hij toch flopte met zijn latenightshow. "Nee. Ik vind dat je geen spijt moet hebben van avonturen die je aangaat, of die nu goed of slecht uitpakken." Hij kan niet zeggen of het zijn imago heeft beschadigd. "Dat moeten anderen beoordelen. (...) De omroepen waarvoor ik nu werk, zouden die vraag met 'nee' beantwoorden, anders zou ik dit werk nu niet doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twan Huys vindt aandacht voor talkshows op tv absurd

In het gloednieuwe seizoen College Tour ontvangt Twan Ilse de Lange, met wie hij aftrapt op 11 mei, Marcel Levi en Femke Halsema. De rest van de maar liefst twaalf gasten zijn nog niet bekend. Zes afleveringen worden in de zomervakantie uitgezonden, de andere helft vanaf september.

Lees het hele interview met Twan Huys in de nieuwe editie van Veronica Magazine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange moet noodgedwongen stoppen met Duits dansprogramma

De Amsterdamse burgermeester is ook te gast in het programma. Halsema lag tot voor kort nog onder vuur, omdat de terrassen maar niet opengingen, terwijl de parken volliepen. Althans, vooral Connie Witteman was daar behoorlijk klaar mee. Ze wilde graag met de burgermeester in discussie, vertelde ze bij RTL Boulevard:

Connie Witteman: 'Wil graag in discussie met Femke Halsema'

04:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!