De Verraders Beeld © William Rutten

De Verraders zorgt voor boost kijkersaandeel RTL

6 mei 2021 10:45

Het kijkersaandeel van de zenders van RTL Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen tot 34,5 procent, van dik 31 procent een jaar eerder. Met name RTL4 wist meer kijkers aan zich te binden. Dat kwam vooral door succesprogramma's als 'LEGO Masters' en 'De Verraders', meldt moederbedrijf RTL Group in zijn update over het eerste kwartaal.

Verder merkt het mediabedrijf ook op dat het aantal abonnees van videostreamingdienst Videoland blijft stijgen. In de eerste drie maanden van het jaar nam het aantal Videoland-abonnees toe tot ruim 1 miljoen. Dat betekent een stijging van 38 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tegenover de positieve kijkersontwikkeling stond een daling van de advertentie-inkomsten in onder andere Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka over Snackmasters: 'Lichte lijdensweg voor chefkoks'

De andere streamingdienst van RTL Group, TV Now, zag het aantal abonnees verdubbelen tot 1,7 miljoen. Dat kwam vooral door een samenwerking met Deutsche Telekom. De totale inkomsten uit streamingdiensten stegen met ruim 40 procent naar 52 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 37 miljoen euro.

De totale omzet voor RTL Group in januari, februari en maart daalde op jaarbasis met 4,2 procent naar 1,4 miljard euro. Dat kwam onder meer door de invloed de coronapandemie op de advertentie-inkomsten. Die daalden in Nederland op jaarbasis met 3 procent. In Duitsland waren de advertentie-inkomsten bijna een vijfde lager.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'De Verraders heeft eigenlijk drie winnaars'

Voor 2021 verwacht RTL Group rond de 6,2 miljard euro te verdienen. Dat zou een groei op eigen kracht met 8 procent betekenen. Het bedrijfsresultaat zal 975 miljoen euro positief zijn, ondanks de opstartkosten voor streamingactiviteiten van om en nabij de 150 miljoen euro.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!