The Voice Kids Beeld © RTL

Gepeste Elaine laat alle stoelen draaien in The Voice Kids na optreden

7 mei 2021 22:00

In de laatste ronde van de blind auditions in 'The Voice Kids' is het de 10-jarige Elaine die indruk maakt. Ze vertelt dat ze op school erg gepest wordt, maar zodra ze het podium betreedt, glijdt alle onzekerheid van haar af en zingt ze de sterren van de hemel.

"Ik kom zelfverzekerd over, maar dat ben ik niet altijd"

Met haar versie van het nummer 'What A Wonderful World' van Louis Armstrong laat Elaine niet een of twee stoelen draaien, maar alle vier. De coaches zijn stuk voor stuk onder de indruk van de volwassen manier waarop Elaine als 10-jarige al kan zingen. Wat ze nog niet weten, is dat ze het op school niet altijd naar haar zin heeft.

"Ik kom zelfverzekerd over, maar dat ben ik niet altijd", vertelt ze voor haar optreden. "Ik word gepest op school en dat vind ik vervelend. Ik kan er niet zoveel aan doen, want ik denk dat ze jaloers zijn op me."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sema (9) maakt indruk in The Voice Kids met Turkse versie van 'Leef'

Het is Ali die als eerste een poging doet om het jonge talent in zijn team te krijgen. "Ik had even het gevoel alsof ik in de volwassen The Voice zat", vertelt hij. "De manier waarop je inzet, klinkt vol vertrouwen. Als ik je hoor praten, dan snap ik het. Je bent een bijzonder kind. Ik wil dat je je bewust bent van hoe bijzonder je klinkt voor je leeftijd."

Toch zijn het de overtuigende worden van Sanne die Elaine over de streep trekken. "Het is alsof ik luister naar een vrouw die al veel heeft meegemaakt. Daar zit heel veel in. Of je nou wat onzeker bent: het maakt niet uit. Ik heb dat ook weleens als ik praat. Dat maakt me hoe ik ben. Je hebt vier mensen die jou heel graag willen, maar ik natuurlijk het allerliefst." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice Kids-kijkers hebben het te doen met zenuwachtige Sam

The Voice Kids wordt iedere vrijdag om 20.00 uur uitgezonden op RTL4. Vanaf volgende week beginnen The Battles. De uitzending terugkijken doe je via RTL XL of Videoland.