Paul de Munnik Beeld © Koffietijd

Paul de Munnik: 'Zingen is mijn levensader'

07 mei 2021 16:04

Paul de Munnik (50) heeft niet stilgezeten. Afgelopen april bracht de zanger, cabaretier én acteur zijn derde soloalbum uit getiteld 'III'. Bij 'Koffietijd' vertelt hij over het album en krijgt hij - voordat hij de deur uit loopt - enkele moeilijke dilemma's voorgeschoteld. "Samen met Thomas Acda of solo?"

"Ik besef dat mijn kracht ligt in goede liedjes schrijven en die vol overgave zingen. Dat wil ik tot in de lengte van dagen blijven doen"

Paul de Munnik leert op de kleinkunstacademie Thomas Acda kennen, met wie hij later het iconische duo Acda en De Munnik vormt. Met Thomas Acda aan zijn zij zet hij tal van theatershows neer, maar in 2014 komt daar een einde aan als het theaterduo bekendmaakt op hun hoogtepunt te stoppen.

Nu is de zanger terug! Zijn nieuwste single 'Kijk Niet Achterom' gaat over het kijken naar de toekomst met een frisse blik. "Zingen is echt mijn levensader, dat is wat ik het liefste doe", vertelt hij op de bank van Koffietijd. "Ik ben op een leeftijd dat je gaat nadenken over wat je nog wilt in het leven en dat je keuzes gaat maken. Ik besef dat mijn kracht ligt in goede liedjes schrijven en die vol overgave zingen. Dat wil ik tot in de lengte van dagen blijven doen", aldus Paul.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Munnik brengt deze maand derde soloalbum uit

En dat doet 'ie het liefst alleen. "Acda en De Munnik is een groot deel van mij, maar ik ben toch De Munnik. Op dit moment is mijn solocarrière wat ik doe en ik ben heel blij dat we die keuze hebben kunnen maken als Acda en De Munnik zijnde, om op ons hoogtepunt te zeggen: we gaan nu iets voor onszelf doen." 

Al vindt hij het wel leuk om weer dingen samen met zijn voormalig partner te doen, zoals The Streamers. Paul: "We zijn ook hartstikke goede vrienden en het kan nu weer omdat we allebei onze eigen stappen gezet hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Munnik genomineerd voor cultuurprijs

In september en oktober gaat de zanger weer op tour door Nederland. "Ik heb er bijzonder veel zin in. Om op bijzondere plekken te spelen en de fans weer aan te kunnen kijken en in het hart te kunnen raken."

Koffietijd is iedere werkdag om 10.00 uur te zien bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!