Dionne Stax Beeld © ANP

Dionne Stax: 'Koningin Máxima en ik zijn harde werkers'

09 mei 2021 12:51

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van koningin Máxima reist Dionne Stax (36) door het leven van de vorstin. In het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune' vertelde de presentatrice over de reis die ze maakte voor haar AVROTROS-programma 'Dionne Dichtbij: Máxima'.

"Ze wilden het maximale uit haar carrière halen"

In de serie ontmoet Dionne experts en mensen die koningin Máxima van dichtbij persoonlijk of zakelijk hebben meegemaakt. Ze reisde hiervoor onder meer naar Buenos Aires, New York, Brussel en natuurlijk Nederland waar ze mensen spreekt die allemaal een unieke band of ervaring met de koningin hebben.

Kijkend naar de overeenkomsten tussen Máxima en haarzelf, ziet Dionne dat ze allebei 'harde werkers' zijn. "Zij is opgegroeid in een familie die hoger op de sociale ladder wilde komen. Ze wilden echt letterlijk het maximale uit haar carrière halen. Ze heeft er altijd wel heel hard voor gewerkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL Boulevard viert 50ste verjaardag Máxima met special

Dionne zegt door de documentaire "een completer beeld" te hebben gekregen van de koningin. Of Máxima gaat kijken naar de serie, waarvan de eerste aflevering maandagavond te zien is op NPO 1, weet de presentatrice niet. "Maar ik kan me voorstellen dat als ik haar zou zijn, ik wel even zou gaan kijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Máxima krijgt eigen postzegel voor 50ste verjaardag

Ter ere van de speciale verjaardag van onze koningin komt ook RTL Boulevard met een special. Bekijk er meer over in onderstaande video:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!