Beeld © ANP

Kijkers ergeren zich groen en geel aan 'Máxima'-uitspraak Dionne Stax

11 mei 2021 08:00

Met de 50ste verjaardag van Máxima in aantocht duikt ook Dionne Stax (36) in het verleden van onze koningin. Maar de kijkers van de NPO-documentaire 'Dionne Dichtbij: Máxima' hebben het tijdens de eerste aflevering vooral over één ding: hoe de presentatrice de naam 'Máxima' uitspreekt.

"Ik heb de neiging om te zappen om Mexima"

Dionne vliegt de hele wereld over om mensen te spreken die onze koningin van dichtbij hebben meegemaakt. In de aflevering van maandagavond is ze in Buenos Aires. Daar ontmoet de presentatrice onder andere een geliefde juf van de middelbare eliteschool Northlands en een oude buurjongen.

Terwijl Dionne feitjes oplepelt over hoe de familie Máxima klaarstoomt voor de high society, zijn de kijkers louter negatief op social media over deze eerste aflevering. Ze zijn onverbiddelijk omdat Dionne in het Engels de naam Máxima niet goed zou uitspreken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit wil je (stiekem) weten over het geheime Instagram-account van Máxima

'Waarom Mexima?' vraagt een kijker zich af. 'Ik heb de neiging om te zappen om Mexima.' Iemand anders tweet: 'Waarom wordt Máxima door Dionne steeds Mexima genoemd? Ook in Argentinië heet ze Máxima!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo zag het leven van Máxima eruit vóór Willem-Alexander

In gesprek met RTL Boulevard vertelt Dionne over de bijzondere reizen die ze heeft gemaakt voor deze mini-documentaire. Welke ontdekking over Máxima haar het meest is bijgebleven vertelt ze in de video hieronder.

Dionne Dichtbij: Máxima wordt op maandag om 21.35 uur uitgezonden op NPO1. De eerste aflevering kijk je hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!