Ilse de Lange Beeld © ANP

Kijkers onder de indruk van Ilse DeLange in College Tour

11 mei 2021 21:36

Een mooie aftrap van 'College Tour' vanavond. Twan Huys (57) was weer terug op 'zijn' plek en ontving in het Amsterdamse Paradiso zangeres Ilse DeLange (43), die bijzonder openhartig en recht uit het hart sprak over zowel haar carrière als persoonlijk leven. En daarmee pakte ze de kijkers in.

"Wow, ze verwoordt het mooi en netjes. Maar wat een blamage van de organisatie!"

De nuchtere Twentse wist duidelijk te ontroeren, zo valt er te lezen op Twitter. Ze sprak openhartig over moeilijke en juist mooie momenten in haar leven, maar ook de lessen die ze de studenten meegeeft blijven hangen. "De nee's zijn net zo belangrijk als de ja's", bijvoorbeeld. En: "Als het niet goed voelt ergens… Forget it, gewoon níét doen. Wees selectief voor jezelf."

Toch opvallend was het moment waarop Ilse zich kritisch uitliet over het songfestival in Rotterdam. Ze vertelt dat ze samen met Duncan en het kleine team het verschil wist te maken in Tel Aviv, maar vervolgens nooit meer iets te horen heeft gekregen. "Dan land je op Schiphol en toen werd het heel stil. Ik dacht: misschien gaat de telefoon wel een keertje over. Maar dat gebeurde maar niet."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Burgemeester Aboutaleb dansend te zien in video voor songfestival

Ze zegt dat ze het mooi vindt om te zien hoe iedereen bezig is met het liedjesfestijn in Ahoy en dat ze daarvan onder de indruk is, maar: "Wat ik fijn had gevonden is dat ons in ieder geval een kop koffie was gegund met de vraag: zouden jullie iets willen doen?", geeft ze toe. "Ik ken de reden niet waarom dat niet is gebeurd, maar ja, dat vind ik jammer en behoorlijk ongepast."

Kijkers zijn onder de indruk van haar eerlijkheid. 'Wow, ze verwoordt het mooi en netjes. Maar wat een blamage van de organisatie!', schrijft iemand. Maar ook met de rest van het interview heeft zowel Twan als Ilse hoge ogen gegooid, zo valt er te lezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange ziet deelname songfestival wel zitten met het juiste liedje

Ook Tweede Kamerlid Caroline van der Plas was niet te spreken over het songfestival. Sterker, ze was pislink omdat ze niet welkom zou zijn. Dat zie je in onderstaande video. 

Caroline van der Plas pislink door 'discriminatie' songfestival

00:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!