Temptation Island USA Beeld © Temptation Island USA/Videoland

Waar staan de koppels van Temptation Island USA nu in hun relatie?

13 mei 2021 13:06

Vier dappere koppels begonnen twaalf weken geleden aan het avontuur van hun leven. Slechts twee van hen besloten na de relatietest der relatietesten bij elkaar te blijven en samen het eiland te verlaten. Maar zijn ze nog altijd samen? Antwoord op die vraag - en meer - krijgen we in 'Temptation Island: De Reünie', die nu te zien is bij Videoland.

Let op: dit artikel bevat spoilers van Temptation Island USA aflevering 12.

"Zelfs als je hebt afgesproken dat er geen regels zijn, zou je partner uit eigen beweging trouw moeten blijven"

Kendal en Erica

Veel stellen kwamen naar het eiland met allerlei do’s en don’t, maar niet Kendal en Erica. De twee waaghalzen besloten het spel te spelen zonder regels, en dat kwam vooral voor de dorstige Kendal goed uit. "Het leek me gewoon de beste aanpak. Zelfs als je geen regels hebt kan er nog van alles gebeuren. Ik wilde het eenvoudig houden", verklaart hij tijdens de reünie aan presentator Mark L. Walberg, die met elke aflevering zijn bankrekening ziet verdubbelen.

Zijn vriendin denkt daar echter héél anders over: "Zelfs als je hebt afgesproken dat er geen regels zijn, zou je partner uit eigen beweging trouw moeten blijven. Dat was wat ik van hem verwachtte, maar helaas zag hij dat anders."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zóveel verdient Mark L. Walberg met één seizoen Temptation Island USA

Dat hij het anders zag werd duidelijk toen Kendal besloot het bed te delen met de single Alexcys. Maar ook die romance hield geen stand. "Ik dacht dat hij oprecht was, maar uiteindelijk voelde ik me gebruikt (...) We zijn nog één keer samen uit geweest en daarna heb ik geen contact meer gezocht. Ik had geen goed gevoel over hoe het allemaal gelopen is", klapt Alexcys uit de school. "Je wilde nog iemand bij onze relatie betrekken en zette me onder druk, dat was niet erg netjes." 

Die derde persoon was Nickole, die vertelt het jammer te vinden dat het niets is geworden. "We bleken veel gemeen te hebben, dat creëerde een band." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chelsea en Blake van Temptation Island USA springen in het diepe

Erin en Corey

Erin en Corey kwamen naar het eiland met een specifiek doel voor ogen. Zo wilde Erin weten of haar vriend de alfaman kon zijn waar ze zo naar hunkerde, en vroeg Corey zich op zijn beurt af of ze wel echt om hem gaf. De tortelduifjes besloten ondanks alles samen het programma af te maken, maar sindsdien zijn er wel wat strubbelingen geweest. Erin heeft dan ook spijt dat ze Shaq naar huis stuurde. "Het klikte heel goed tussen ons en ik wilde mijn relatie beschermen (…) Ik heb er spijt van dat ik hem heb weggestuurd. Dat had ik niet moeten doen, maar ik zat met mezelf in de knoop."

Omdat ze alle twee in oude patronen zijn gevallen, is hun relatie nog altijd ingewikkeld. Helemaal omdat Corey ook nog besloot zijn nacht met Amanda geheim te houden. "Ik heb hem herhaaldelijk gevraagd of er iets was gebeurd. Hij verzekerde me dat dat niet zo was en dat ze geen contact meer hebben. Maar nu blijkt dat ze hebben geappt", vertelt Erin furieus. "Sorry dat ik kwaad wordt, maar hij liegt over van alles."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het gaat van kwaad tot erger in vierde aflevering Temptation Island USA

Chelsea en Tom

Met nog maar één jaar op hun relatieteller besloot het koppel uit West-Hollywood de sprong in het diepe te wagen. Tom veroverde Chelsea door in haar DM te sliden en die flirterige trekjes zijn precies waarom Chelsea mee wilde doen aan Temptation Island. De ultieme relatietest zou hen meer duidelijkheid moeten geven, maar het zorgde juist voor meer verwarring. Tot ieders verbazing besloten ze toch samen het eiland te verlaten, maar het is nog maar de vraag of ze altijd samen zijn...

Chelsea had een connectie met Blake, die niet aanwezig is bij de reünie. "Op dat moment dacht ik echt iets voor hem te voelen", vertelt ze over de relatie. "Maar ik had op mijn intuïtie moeten vertrouwen. Ik denk dat hij niet oprecht was." Ze is dan ook nog altijd blij met de keuze die ze gemaakt heeft tijdens het laatste kampvuur. Wel is ze zich ervan bewust dat ze nog aan hun relatie moeten werken. "Aan een relatie moet je werken. Je vroeg ons of liefde genoeg is, en het antwoord is nee. Dat zien we nu in. We beseffen nu dat we moeite voor onze relatie moeten doen. Daar staan we nu."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Om deze 6 redenen mag je Temptation Island USA niet missen

Kristen en Julian

De meeste stellen van dit seizoen waren nog niet heel lang samen, maar niet Kristen en Julian. Zij waren al ruim elf jaar samen voordat ze besloten mee te doen aan de show, die ze zonder kleerscheuren doorkwamen. Aan het einde van de rit besloot Julian zelfs op één knie te gaan. "De eerste week thuis voelde ik me net weer een jongen van 16", lacht Julian. "Het was alsof ik Kristen net had leren kennen. Nu zijn we vijf, zes maanden verder en mijn liefde voor haar groeit nog steeds."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karina voelt zich gebruikt door Temptation: 'Ben enorm gestuurd'

Het eerste seizoen van Temptation Island USA is nu zien bij Videoland. Meer drama? Kijk dan ook Temptation Love Therapy.

Love Therapy: hoe ging het na Temptation met Greg en Karina?

13:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!