Svetlana Tichanovskaja Beeld © ANP

Laatste naam College Tour bekend: oppositieleider Wit-Rusland

20 mei 2021 16:19

Svetlana Tichanovskaja (38), de leider van de oppositie in Wit-Rusland, is te gast in het nieuwe seizoen van 'College Tour'. Tichaovskaja is de laatste naam die bekendgemaakt wordt voor dit seizoen, dat voor het eerst door de KRO-NCRV wordt uitgezonden.

De eerste gast was Ilse DeLange. Zij vertelde onder meer dat zij het stom vond dat het Eurovisie Songfestival haar niet had betrokken bij het evenement in Rotterdam. Ook kunstenaar Jeff Koons, schrijfster Connie Palmen, burgemeester Femke Halsema en hoogleraar Marcel Levi zitten in dit seizoen. Studenten die een vraag willen stellen aan een van hen kunnen zich aanmelden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers onder de indruk van Ilse DeLange in College Tour

Tichanovskaja is het gezicht van het verzet tegen de president van Wit-Rusland, Aleksander Loekasjenko. Tichanovskaja ziet zichzelf niet als oppositieleider, maar als de gekozen leider van Wit-Rusland. Namens de Wit-Russische oppositie nam Tichanovskaja eind 2020 de Sacharovprijs in ontvangst. Het Europees Parlement reikt die prijs jaarlijks uit aan individuen en organisaties die opkomen voor mensenrechten en fundamentele vrijheden. Daarnaast werd Tichanovskaja genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

De opname met Tichanovskaja is op 28 mei bij Westerliefde in Amsterdam. De uitzending is op dinsdag 1 juni om 20.35 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

College Tour door maatregelen stuk intiemer dan voorheen

College Tour-gast Ilse DeLange liet in het programma weten het jammer te vinden dat ze niet is benaderd door de organisatie om te helpen bij de voorbereidingen. Songfestivalcommentator Cornald Maas reageert deze week op de uitspraken:

Cornald Maas reageert op uitspraken Ilse DeLange

00:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!