Kim Kötter in Vier Handen Op Eén Buik Beeld © Vier Handen Op Een Buik / NPO

Kim Kötter én tienermoeder Chimène maken indruk in 'Vier Handen'

26 mei 2021 12:54

'Mooiste aflevering ooit', oordelen kijkers unaniem over de bijzondere 'Vier Handen Op Eén Buik' gisteravond. Het was aan Kim Kötter (38) om tienermoeder Chimène (18) bij te staan tijdens haar zwangerschap, bevalling en kraamtijd. En daarmee maakten ze beiden indruk.

"Ze heeft echt mijn leven gered"

Chimène raakte zwanger op een ongelukkig moment in haar leven. Ze was zwaar depressief en lijdt aan PTSS, een stoornis die ze heeft opgelopen nadat ze op dertienjarige leeftijd door haar toenmalige vriendje is mishandeld en misbruikt. "Het ging al zeker twee jaar echt niet goed met mij. Ik had mezelf eigenlijk niet eens meer onder controle", vertelt ze vlak na hun kennismaking aan Kim Kötter, die de taak heeft gekregen Chimène te begeleiden tijdens deze bijzondere periode in haar leven. 

Hoewel de Zuid-Hollandse Chimène blij is met haar zwangerschap, denkt haar ex daar anders over. Hij stelt haar voor de keuze: of je haalt het kindje weg en ik blijf bij je, of ik ga bij je weg. Chimène: "Die keuze was voor mij heel makkelijk." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brard en Kim Kötter gaan weer tienermoeders helpen

Als Kim met het meisje praat over de heftige jaren die achter haar liggen, raakt het ook háár zichtbaar. "Voelde de zwangerschap als een soort redding?", vraagt Kim. De toekomstige moeder reageert bevestigend. "Ze heeft echt mijn leven gered." 

Inmiddels zijn er nog slechts een aantal weken tot de bevalling, maar gerust is Chimène er niet op. Door haar misbruikverleden is ze angstig om in het ziekenhuis aangeraakt te zullen worden door totaal vreemde artsen. Kim hoopt haar met onder meer een zwangerschapscoach het vertrouwen te geven dat ze haar grenzen kan aangeven en haar daarmee voor te bereiden op haar bevalling.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Saar Koningsberger: 'Soms zweep erover in Vier handen op één buik'

Maar als Chimène de kijkers even later een update geeft - "De weeën zijn ingezet!" - lijkt dat het begin van een hel. De bevalling duurt uiteindelijk maar liefst 27 uur en het meisje heeft een nare ervaring met het ziekenhuispersoneel, dat geen rekening houdt met haar wensen. Kim - die vanuit huis contact houdt met Chimène - trekt het bijna niet meer en zit zich op te vreten over hoe ze met haar omgaan. "Ik stond bijna op het punt het ziekenhuis te bellen", zegt ze na afloop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Vier Handen Op Eén Buik onder de indruk van Jaimie Vaes

Uiteindelijk krijgt Kim 's avonds het verlossende telefoontje: Olivia Rose is geboren. "Wat een hel van een bevalling, maar om dan de glans in haar ogen te zien... Wat mooi dit", zegt Kim in tranen. 

Alles gaat goed met de kersverse moeder en haar dochter, maar de bevalling heeft haar er wel een extra angst bijgegeven. "De angst om niet gehoord te worden. Het idee dat er toch niet naar me wordt geluisterd", zegt Chimène tijdens het kraambezoek van Kim, die ook haar pasgeboren zoontje Ted heeft meegebracht. Maar ondanks dat probeert ze van elk moment te genieten, te meer, omdat haar ex weer in beeld is."We zijn echt een gezinnetje. Het is fijn om met z'n drietjes te zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tranen bij GTST-kijkers na bevalling van tienermoeder Demi

Kijkers zijn onder de indruk van de aflevering en prijzen zowel Chimène als Kim. 'Wat een supermooie aflevering, en Kim Kötter kan dit als de beste. Chimène komt er absoluut wel met haar te schattige dochter', schrijft iemand.

Slechts drie weken na Chimène beviel Kim van haar zoon Ted. En daarmee is de familie compleet, vertellen de dolgelukkige ouders aan RTL Boulevard:

Kijk de hele aflevering van Vier Handen Op Eén Buik hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!