Friends Beeld © Getty Images

Vanaf vandaag is Friends-reünie te zien

27 mei 2021 03:30

Na vele maanden gaat donderdagochtend (Nederlandse tijd) de langverwachte 'Friends'-reünie in première op HBO Max. Voor de speciale aflevering kwamen alle zes hoofdrolspelers na zeventien jaar weer bij elkaar in de vertrouwde studio van Warner Bros, waar alle tien seizoenen van de razendpopulaire Amerikaanse serie werden gemaakt.

"Het was zo emotioneel, maar ook geweldig"

In 'The One Where They Get Back Together' blikken Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow en Matthew Perry terug op hun tijd bij de succesvolle show. Ze halen herinneringen op, testen elkaars kennis van de show en gaan terug naar enkele memorabele sets. Ook laten ze zich voor een live-publiek interviewen door James Corden.

"Het was zo emotioneel, maar ook geweldig", zei Courteney, die in Friends Monica Geller speelde, achteraf over de reünie van de cast. De eenmalige aflevering zou eigenlijk vorig jaar al te zien zijn. Maar door de coronamaatregelen werden de opnames meerdere keren uitgesteld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zien: ook Justin en Hailey Bieber verschijnen op set Friends

Ook in Nederland wordt de Friends-special uitgezonden. Fans moeten wel een dag langer wachten: vrijdag is hij te zien bij SBS6.

Ook spreken de hoofdrolspelers openhartig over de verschillende gastacteurs die in de serie verschijnen. Onder anderen Reese Witherspoon als Rachels zusje Jill Green, Tom Selleck als Monica's geliefde Richard Burke en twee van Phoebe's vriendjes, gespeeld door Charlie Sheen en Sean Penn, kwamen aan bod. "Charlie en Sean waren echt fantastisch, hilarisch gewoon," aldus Lisa, die haar 'on screen' echtgenoot Paul Rudd, in de rol van Mike Hannigan, 'een extra Friend' noemde. "Hij was veel meer dan een gastacteur."

Jennifer Aniston noemde haar ex-man Brad Pitt een van haar favoriete gasten in de show. "Mister Pitt was geweldig." Waarop Lisa antwoordde: "Ja, dat was hij zeker!".

Brad was in 2001 te zien het achtste seizoen in de uitzending 'The One With The Rumor', waarin hij de rol van Will Colbert speelde, een oude jeugdvriend van Ross en Monica. Zijn personage had een grote hekel aan Rachel, gespeeld door Aniston met wie hij destijds getrouwd was. Hij kreeg een Emmy-nominatie voor zijn optreden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Friends-fans maken zich zorgen om gezondheid Matthew Perry

Ook Lady Gaga is, naast een aantal andere bekendheden, te zien in de langverwachte reünie. De zangeres was volgens regisseur Ben Winston dé topkandidaat om een muzikaal optreden te verzorgen, meldt Variety.

Gaga zal samen met Lisa Kudrow het nummer 'Smelly Cat' ten gehore brengen, wat Phoebe's bekendste 'hit' in de show was. "Ik vroeg aan Lisa of ze het liedje wilde zingen en dat vond ze prima. Toen we samen een aantal namen doornamen, kwamen we al snel tot de conclusie dat Lady Gaga perfect zou zijn om een duet mee te zingen. Omdat ze in onze ogen het beste aansluit bij Phoebe's personage," aldus Winston.

De serie met Ross, Rachel, Chandler, Monica, Phoebe en Joey was van 1994 tot 2004 op televisie en was een groot succes. Nog altijd worden afleveringen van Friends op tv herhaald.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Courteney Cox vond Friends-reünie emotioneel, maar geweldig

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!