K3 Beeld © ANP

Dit is de nieuwe jury van K2 zoekt K3

27 mei 2021 08:19

Gordon (52) en Samantha Steenwijk (35) maken deel uit van de jury in de zoektocht naar het nieuwe lid van de meidengroep K3. Ook de Vlaamse zangeressen Natalia Druyts (40) en Ingeborg Sergeant (54) zitten achter de jurydesk. Het programma wordt gepresenteerd door Tooske Ragas (46) en haar Belgische collega Kurt Rogiers (50), maakte SBS6 donderdag bekend.

De kandidaten worden zowel op zang en performance beoordeeld. Samantha en Natalia horen alleen de stem en beoordelen 'blind'. Gordon en Ingeborg zijn juist alleen aangewezen op hun ogen en horen de zang niet. Als alle vier de juryleden positief zijn over een deelnemer, dan mag die persoon door naar de publieksjury. Die bestaat uit 100 willekeurige Nederlanders en Vlamingen. De kandidaten die daar het beste presteren gaan door naar de studioshows.

De huidige K3-leden Hanne en Marthe en Studio 100-baas Gert Verhulst krijgen ook een rol in de zoektocht. Wat die in zal houden wordt later bekendgemaakt. K2 zoekt K3 wordt komend najaar uitgezonden op SBS6.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

K3-componist Miguel Wiels stopt ermee: 'Dankbaar en trots'

Klaasje maakte in februari bekend te vertrekken bij K3. Meer dan 22.000 mensen hebben zich aangemeld om haar plek in te nemen. De nieuwkomer hoeft geen vrouw te zijn.

K3 werd in 1998 opgericht door de Vlaamse Karen, Kristel en Kathleen. In 2009 besloot Kathleen uit de groep te stappen. Zij werd vervangen door de Nederlandse Josje Huisman. In die samenstelling ging K3 door tot maart 2015. Daarna werden de Nederlandse Klaasje en Vlaamse Hanne en Marthe gevonden in het programma K3 zoekt K3, ook te zien bij SBS6.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ya Ya Yippee: jij kan meebepalen wie nieuwe K3'tje wordt

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!