Friends: The Reunion Beeld © ANP

Friends-reünie voelt als warm bad voor fans: 'Zin om te bingen'

29 mei 2021 13:40

De langverwachte reünie van de iconische sitcom 'Friends' heeft vrijdagavond 773.000 kijkers naar SBS6 getrokken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). 'Friends The Reunion' was daarmee het op twaalf na best bekeken programma van de dag en werd omarmd door de fans.

'De Friends reünie is het beste wat er is gebeurd in een lange tijd'

In de reünie blikten hoofdrolspelers Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow en Matthew Perry terug op hun tijd in de bekende Amerikaanse serie die tussen 1994 en 2004 op televisie te zien was. De special ging donderdag al in première bij streamingdienst HBO Max en was een dag later in Nederland te zien.

Voor de cast was het erg bijzonder om weer in de oude studio te zijn waar Friends destijds werd opgenomen. De sets van hun appartementen en koffiezaak Central Perk waren speciaal ervoor opnieuw opgebouwd. "Ik wist dat het geweldig zou zijn om deze vijf mensen te zien, maar ik had er niet op gerekend om weer op deze set en in deze omgeving te zijn. Het is erg cool", aldus Matt LeBlanc. Ook voor fans van de show was het een bijzondere avond, dat blijkt wel uit de manier waarop er werd gereageerd op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthew Perry dacht dat hij stierf tijdens live-opnames Friends

De zes hoofdrolspelers van de nog altijd populaire Amerikaanse sitcom zijn niet van plan in de toekomst nog een reünie te organiseren. De hereniging op televisie is, helaas voor de fans, eenmalig. "Dit maakt me aan het huilen, maar dit is de laatste keer dat we als groep over de show zullen praten", zei Courteney Cox aan het einde van de reünie. "We gaan dit niet over vijftien jaar nog een keer doen."

Wel zijn de hoofdrolspelers na het ophalen van alle herinneringen aan de serie van plan elkaar vaker te zien. "We wachten niet te lang met ons volgende etentje", aldus Courteney. Jennifer Aniston is het met haar eens. "We wachten niet lang tot we weer bij elkaar komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jennifer Aniston laat zich uit over adoptiegeruchten

Hoewel de castleden elkaar dus onderling niet heel vaak zien, is de klik er nog steeds. "De beste manier waarop ik het kan omschrijven is dat als we elkaar tegenkomen op een feestje of zoiets dergelijks, we de hele avond bij elkaar zitten", zei Matthew Perry. Ook Courteney is blij met de vriendschappen die de serie haar heeft opgeleverd. "Het veranderde onze levens voor altijd - niet alleen die van ons maar ook van de kijkers. Dat is een geweldig gevoel om voor altijd te koesteren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

China censureert Friends-reünie en verwijdert zes minuten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!