Beeld © Instagram @beauvaned

Beau biedt excuses aan na uitval tegen JezusLeeft-politicus

1 juni 2021 09:45

Beau van Erven Dorens (50) heeft spijt dat hij gisteravond is uitgevallen tegen JezusLeeft-politicus Florens van der Spek (29). Via Instagram laat de presentator weten dat hij tot tweemaal toe zijn excuses heeft aangeboden.

"Na afloop heb ik nogmaals mijn excuses aan hem gemaakt"

'Het ging er in de show vanavond even hard aan toe...' zo begint Beau zijn bericht. 'Ik schoot uit mijn slof tegen Florens van der Spek (die uit religieuze overwegingen geen vaccin wil hebben), omdat de discussie mijns inziens ontspoorde. Na afloop heb ik nogmaals mijn excuses aan hem gemaakt, want iemand zo ruw tot de orde roepen is niet fatsoenlijk.'

Inmiddels kunnen de mannen weer door één deur. 'Maar we hebben het goed gemaakt en ik heb de Statenbijbel van hem gekregen! Ik zal het even moeten opzoeken, maar daar staat vast ergens in dat gij die de stem verheft de goede woorden niet kan vinden. En zo is het!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau snoert JezusLeeft-politicus de mond: 'Iedereen z'n kop houden'

Beau reageerde vanochtend ook in De 538 Ochtendshow met Frank Dane. "Je bent natuurlijk gastheer en dan moet je je gedragen", zei hij daar. "Dan moet je natuurlijk niet onbeschoft gaan worden. Het kwam bij mij tot een kookpunt, niemand luisterde. Het was ook helemaal niet tegen Florens gericht, maar tegen de hele discussie. Het liep een andere kant op dan ik had gewild. Toen zei ik ‘koppen dicht’, maar dat moet je natuurlijk eigenlijk niet zeggen.”

Beau vond het lullig. "Florens lacht van zichzelf altijd. Ik heb na afloop nog lang met hem zitten kletsen en hij was zo ontzettend aan het lachen. Dat zit gewoon in zijn gezicht. Alleen toen ik zo boos was, keek hij me aan en was hij nog steeds aan het lachen. Dus ik dacht ‘dan kan je wel blijven lachen, maar ik vind het gewoon allemaal heel kut’."

Erg lekker sliep de presentator erna niet. Tijdens en na de uitzending barstte het los op social media. "Het is alsof een soort brandende hel over een dorre heide op je afstormt. (…) Daar heb ik wel van wakker gelegen. Ik moet eens nadenken over hoe je daarmee om moet gaan…"

'Onbeschofte' Beau biedt excuses aan na uitzending

05:37
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau de mist in met opmerking over overleden vader Frans Bauer

De presentator probeerde gisteravond het 'vaccingesprek' in goede banen te leiden, maar zonder succes, omdat de gasten het duidelijk niet met elkaar eens gingen worden. "Iedereen even zijn kop houden!" riep Beau toen Florens bleef doorpraten in de live-uitzending. Ook zei hij tegen Van der Spek: "Nee echt! Ik ben er helemaal klaar mee! Je kan wel blijven lachen, maar als ik je vraag om je mond te houden, moet je gewoon je mond een keer houden."

Volgens anti-vaxxer Florens biedt Jezus hem het eeuwige leven en heeft hij geen vaccin nodig omdat hij biologisch eet, waardoor hij volgens hemzelf resistent zou moeten zijn. Daarom zegt hij nee tegen een prik.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Mark Rutte heeft vaccinatie gehaald en deelt prikmoment

Bekijk het item hieronder terug.

Stevige discussie over vaccineren

15:09

BEAU wordt iedere werkdag uitgezonden rond de klok van 10 uur. Bekijk aflevering 51 hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!