Love Island Beeld © Love Island/ITV

Wat je moet weten als je nu nog wil instappen in Love Island

01 juni 2021 16:48

Ruim een week geleden begon een groep singles aan het avontuur van hun leven, genaamd 'Love Island'. Over ongeveer een maand weten we wie van hen de ware liefde heeft gevonden en de villa niet alleen met een nieuw liefje, maar ook met 25.000 euro verlaat. Zegt dit jou allemaal niets, maar ben je wel geïntrigeerd? In dit artikel vind je een samenvatting van wat er de eerste week allemaal gebeurd is zodat je makkelijk in kunt stromen.

Voordat we beginnen even een korte uitleg: in Love Island draait het allemaal om - zoals de naam al doet vermoeden - de liefde. Alleen niet op een eiland deze keer. Nee, het seizoen speelt zich af in een luxueuze villa net buiten de Spaanse badplaats Marbella. De Islanders moeten niet alleen elkaars hart veroveren, maar óók dat van de kijkers thuis. De winnaars gaan namelijk naar huis met een bedrag van 25.000 euro. Wie dat zijn, ligt voor een groot deel in jouw handen.

De de zoektocht naar amor ging een week geleden voor tien ambitieuze singles van start. Allemaal hopen ze tijdens Love Island de liefde van hun leven te vinden. Maar voordat het zover is, moeten er eerst koppels gevormd worden en dat levert elk jaar weer een aantal... bijzondere momenten op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Berichtje: je kunt je nog steeds opgeven voor Love Island

Niet alleen is het natuurlijk superspannend om je open te stellen - en mogelijk afgewezen te worden - ook als je al tot een van de koppels behoort kun je nog altijd gekozen worden. Daar kan Yasmin over meepraten. De 26-jarige weddingplanner dacht in Joey haar soulmate te hebben gevonden, maar toen kwam Morris in beeld en was het: vaarwel Joey!

Ze zeggen niet voor niets: zoals je eraan komt, kom je er ook weer vanaf. Als Ali om de hoek komt kijken kiest hij namelijk óók voor Yasmin, en zo belandt Morris op de reservebank. Na een kleine stoelendans zijn ook de overige singles voorzien en ontstaan er vijf koppels: Minn en Jim, Rowenna en Job, Morris en Rosa, Yasmin en Ali en tot slot Nina en Joey.

Maar Love Island zou Love Island niet zijn als ze de boel niet meteen lekker op scherp zetten, en die taak laten de makers over aan twee knappe dames. Terwijl de Islanders hun tijdelijke onderkomen verkennen, maken Esmee en Carlyn zich klaar om de villa te betreden. Hun komst brengt vooral het hoofd van de 23-jarige Job in de war. Hoewel hij als model regelmatig in contact komt met aantrekkelijke vrouwen, trekt Esmee direct zijn aandacht. Hij vindt het dan ook totaal niet erg dat ze hem kiest als partner. Bombshell Carlyn pikt op haar beurt Morris in van Rosa. Drama in 3, 2, 1...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yasmine uit Love Island had geheugenverlies: 'Wist mijn naam niet meer'

Love Island staat bekend om zijn grote arsenaal nutteloze spelletjes en slowmotion-beelden. Die hebben we de eerste week dan ook ruimschoots voorbij zien komen zoals 'spin the bottle'. Klinkt onschuldig, maar omdat Job zijn lippen niet één, maar twee keer op die van Rowenna drukt, heerst er al gauw spanning in het huis. "In eerste instantie zeg je dat je mijn type bent en met mij in een koppel wil, en volgens sta je daar gewoon zo te zoenen. Dat vind ik respectloos", bitst Esmee.

Alsof het nog niet druk genoeg is in de villa, wandelt een paar dagen later ook de Italiaanse Francesco de villa binnen. Zijn heerlijke accent doet heel wat koppels wankelen. De 27-jarige robotic engineer gaat met de nodige dosis passie en ambitie door het leven en die ambitie zoekt hij ook in zijn toekomstige vriendin. Van wat hij gezien heeft passen Yasmin en Nina wel in dat plaatje; daarom nodigt hij hen uit voor een double date. Het Italiaanse hapje is vooral voor Nina een geschenk uit de hemel, want de 23-jarige heeft haar plekje in de villa nog niet gevonden. Ze vindt iedereen maar jongetjes en zij, zíj is een vrouw van de wereld die graag diepe gesprekken voert over belangrijke zaken zoals nepnagels.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste schandaal doet Love Island-villa op z'n grondvesten schudden

Het komt dan ook niet als een verrassing dat Francesco zijn Nina kiest tijdens de eerste herkoppeling bij de vuurkorf, ondanks het feit dat Jim heeft aangegeven Nina wel te zien zitten. Omdat de Italiaan als eerste mag kiezen eindigt Jim weer met Minn, vormt Job een koppel met Esmee, kiest Morris voor Rowenna, gaat Joey voor Yasmin en Ali voor Carlyn. Rosa wordt echter aan niemand gekoppeld, maar - plottwist - hoeft niet naar huis. De kijker thuis heeft haar namelijk uitgeroepen tot meest populaire Islander en daarom mag ze op date met nieuwkomer Deniz. 

Dat betekent niet dat niemand in de eerste week Love Island moet verlaten. Ali en Carlyn krijgen als koppel samen de minste stemmen en moeten daarom afscheid nemen van de groep. Wat ze moeten missen zie je in onderstaande video, waarin Holly je mee neemt voor een unieke rondleiding door de villa. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood open over toekomstplannen met Soy Kroon

Love Island is elke dag te zien om 20.00 uur te zien bij Videoland. Of kijk elke zondag naar het weekoverzicht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!