Beeld © RTL/Sander Stoepker

Stortlading kritiek op 'kindonvriendelijke' finale The Voice Kids

05 juni 2021 12:58

De laatste 'BEAU'-uitzending van het seizoen wordt op een bijzondere manier afgesloten. In de aflevering is namelijk de uitslag van het tiende seizoen van 'The Voice Kids' te zien. Maar de programmamakers leken even vergeten dat jonge kijkers niet tot elf uur 's avonds op kunnen blijven. Kritiek alom.

"Hier de grootste ruzie. Kinderen kunnen van moeheid niet opblijven, maar willen wel"

Ruim een miljoen kijkers zaten op vrijdagavond voor de buis om te zien of Emma, Soufiane, Faela of Marc Floor er met de winst vandoor zou gaan. Of nou ja, één miljoen... Menig jonge kijker lag al horizontaal toen Jamai rond een uur of 11 met het verlossende antwoord kwam dat de 12-jarige Emma de talentenjacht had gewonnen. Veel ouders zijn niet te spreken over deze 'kindonvriendelijke' finale van dit kinderprogramma. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emma wint The Voice Kids

Dat de jonge fans zich eerst door een uitzending van Beau moeten ploeteren, gaat sommige ouders hun pet te boven. 'Hier de grootste ruzie. Kinderen kunnen van moeheid niet opblijven, maar willen wel', schrijft een ouder. 'Dochter van 8 is inmiddels teleurgesteld en oververmoeid naar boven', bitst een ander. 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Martijn Krabbé laat zich uit over veranderingen bij The Voice Kids

Het is duidelijk dat er gesleuteld mag worden aan de finale van The Voice Kids. Ook mediadeskundige Rob Goossens is van mening dat het programma op de schop moet. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!